Seimas sugriežtino prekybą alkoholiu

Seimas sugriežtino prekybą alkoholiu

Seimas sugriežtino prekybą alkoholiu. Tai reglamentuoja penktadienį priimtos Alkoholio kontrolės įstatymo pataisos.

Jomis siekiama suvienodinti viešojo maitinimo įmonių ir įmonių, vykdančių mažmeninę prekybą alkoholiniais gėrimais, konkurencines sąlygas, mažinti alkoholinių gėrimų prieinamumą Lietuvoje.

Priimtomis pataisomis nustatyta, kad viešojo maitinimo vietose leidžiama parduoti alkoholinius gėrimus nuo 22 iki 8 valandos tik atidarytoje pakuotėje arba išpilstytus alkoholinius gėrimus ir tik vartojimui vietoje.

Taip pat teisės akto pakeitimais nuo 2013 m. sausio 1 d. nutarta uždrausti parduoti alų, sidrą, alaus mišinius su nealkoholiniais gėrimais, alkoholinius kokteilius, kurie išpilstyti į didesnę negu vieno litro tarą, mažmeninės prekybos vietose ir kurių tūrinė etilo alkoholio koncentracija yra didesnė kaip 7,5 procento. Nuo 2016 m. bus uždrausta prekyba alkoholiniais gėrimais stacionariose degalinėse.

Priėmimo metu nuspręsta pritarti Seimo narių Petro Luomano ir Naglio Puteikio pataisai, pagal kurią bus draudžiama vartoti alkoholinius gėrimus sporto renginių metu salėse, kuriose jie vyksta.

Alkoholio kontrolės įstatyme nutarta įtvirtinti "viešojo maitinimo vietos" sąvoką. Įteisinta, kad viešojo maitinimo vieta - laikantis maisto tvarkymą reglamentuojančių teisės aktų nustatytų viešojo maitinimo reikalavimų įrengtas restoranas, kavinė, baras ar kita maisto tvarkymo vieta, kurioje yra ruošiamas, gaminamas ir realizuojamas maistas, skirtas viešajam maitinimui.

Pataisomis siekiama sumažinti alkoholio vartojimą Lietuvoje, pagerinti visuomenės sveikatą.

Už šiuos įstatymo pakeitimus balsavo 96 Seimo nariai, prieš - 4, susilaikė 8 parlamentarai.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder