Seime posėdžiaus du Baltijos Asamblėjos komitetai

Seime posėdžiaus du Baltijos Asamblėjos komitetai

Penktadienį Seimo rūmuose posėdžiaus Baltijos Asamblėjos Biudžeto ir kontrolės bei Teisės ir saugumo reikalų komitetai.

Baltijos Asamblėjos Teisės ir saugumo reikalų komiteto pirmininkė Virginija Baltraitienė sako, kad Baltijos valstybių bendradarbiavimas parlamentiniu ir vyriausybiniu lygmenimis padės įveikti sudėtingus laikmečio iššūkius. "Susidūrus su didžiuliais saugumo pokyčiais pasaulyje mums buvo duotas signalas, įspėjantis skirti daugiau dėmesio kariniams klausimams, - pabrėžia V. Baltraitienė. - Reaguodami į pastarųjų mėnesių įvykius Vilniuje rengiamame Baltijos Asamblėjos Teisės ir saugumo reikalų komiteto posėdyje plačiau aptarsime mūsų valstybių karinio bendradarbiavimo klausimus".

Baltijos Asamblėjos Biudžeto ir kontrolės komitete numatoma svarstyti 2014 m. Baltijos Asamblėjos biudžeto įgyvendinimo ataskaitos projektą. Planuojama patvirtinti 2016 m. Baltijos Asamblėjos biudžeto preliminarius rodiklius.

Komitetų posėdžiuose dalyvaus Lietuvos, Latvijos ir Estijos parlamentų nariai, įvairių sričių ekspertai. Renginiuose taip pat laukiama Lietuvos krašto apsaugos ministro Juozo Oleko ir Latvijos gynybos ministro Raimondo Vėjonio (Raimonds Vejonis), Gruzijos Parlamento Pirmininko pavaduotojo, Gruzijos delegacijos GUAM (Gruzijos, Ukrainos, Azerbaidžiano ir Moldovos) Parlamentinėje Asamblėjoje pirmininko Zurabo Abašidzės (Zurab Abashidze) ir Gruzijos Parlamento Gynybos ir saugumo komiteto pirmininko, Gruzijos delegacijos NATO Parlamentinėje Asamblėjoje pirmininko Iraklio Sesiašvilio (Irakli Sesiashvili), Beniliukso parlamento Užsienio reikalų komiteto pirmininko Marko Hendrikso (Marc Hendrickx), taip pat Belgijos ir Nyderlandų atstovų.

Komitetų posėdžiams Seime pasibaigus renginių dalyviai vyks į Ruklą (Jonavos r.), kur susitiks su Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo mechanizuoto pėstininkų bataliono atstovais, dalyvaus ginkluotės ir technikos apžiūroje.

2015 sausio 1 d. Lietuva pradėjo pirmininkauti Baltijos Asamblėjai. Per šiuos metus Seimas planuoja surengti 14 tarptautinių renginių, kurių dauguma vyks Vilniuje, Seime, taip pat po vieną renginį - Kaune, Klaipėdoje, Palangoje ir Šiauliuose.

Lietuvos pirmininkavimo Baltijos Asamblėjai šūkis - "Už augantį ir vieningą Baltijos regioną". Prioritetai: augančio ir patikimo Baltijos regiono vystymasis; saugus Baltijos regionas; darni ir konkurencinga regiono visuomenė; Baltijos regionas pasaulyje: regioninių tinklų plėtra.

Baltijos Asamblėja yra Lietuvos, Estijos ir Latvijos parlamentų bendradarbiavimo tarptautinė organizacija, įkurta 1991 m. lapkričio 8 d. Taline.

Baltijos Asamblėjai kasmet pasikeisdamos pirmininkauja Lietuva, Estija ir Latvija.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder