Seimo kanceliarija prisijungs prie tarptautinės aplinkosaugos akcijos "Žemės valanda"

Seimo kanceliarija prisijungs prie tarptautinės aplinkosaugos akcijos "Žemės valanda"

Šeštadienį 20.30 val. Seimo kanceliarija prisijungs prie tarptautinės aplinkosaugos akcijos "Žemės valanda" ir vienai valandai Seimo rūmuose išjungs šviesas.

Didžiausios žmonijos istorijoje savanoriškos aplinkosaugos iniciatyvos tikslas - atkreipti viso pasaulio dėmesį ir išreikšti susirūpinimą dėl pragaištingų žmogaus veiklos padarinių gamtai. Šiuo simboliniu geros valios aktu kviečiama susimąstyti, ką kiekvienas iš mūsų galime padaryti, kad sumažintume neigiamą poveikį mus supančiai aplinkai.

Lietuva prie šios akcijos prisideda jau ketvirtus metus iš eilės. 2010 m. startavusi Druskininkuose "Žemės valanda" išsiplėtė ir į kitus miestus. Šiemet akcijos pradžia bus iškilmingai paskelbta Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir kituose miestuose.

"Žemės valanda" prasidėjo 2007 metais Sidnėjuje - 2,2 mln. žmonių išjungė šviesas, taip pasisakydami prieš klimato kaitą. Vėliau ši aplinkos apsaugai skirta kampanija tapo globalia ir 2012-aisiais joje jau dalyvavo daugiau kaip 6525 miestai iš 150 šalių. Vienai valandai užgeso net Eifelio bokštas, Brandenburgo vartai, Atpirkėjo Kristaus statula, Indijos vartai, Karaliaus rūmai Bankoke, Didžioji Sinagoga Budapešte ir daugelis kitų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder