Seimo komisijai siūloma tirti galimai "organizuotos asmenų grupės galimas sąsajas su VSD"

Seimo komisijai siūloma tirti galimai "organizuotos asmenų grupės galimas sąsajas su VSD"

Seimui siūloma sudaryti laikinąją tyrimo komisiją "dėl galimai neteisėto poveikio valstybės institucijoms faktinių aplinkybių nustatymo bei organizuotos asmenų grupės galimų sąsajų su Valstybės saugumo departamentu (VSD) ištyrimo".

Apie tokią iniciatyvą antradienį po Seimo frakcijos Tvarka ir teisingumas susitikimo su VSD vadovu Gediminu Grina žurnalistams pranešė šios frakcijos seniūnas Petras Gražulis.

Komisiją siūloma sudaryti atsižvelgiant į įsiteisėjusius teisminius sprendimus dėl Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos ( FNTT) direktoriaus Vitalijaus Gailiaus ir jo pavaduotojo Vytauto Giržado neteisėto atleidimo iš pareigų; įvertinant kylančias grėsmės valstybės stabilumui dėl visuomenėje paskleistos ir oficialiai nepaneigtos informacijos apie ilgalaikę galimai neteisėtą Valstybės saugumo departamento įtaką politiniams bei ekonominiams procesams.

"Seimo narys Vitalijus Gailius savo viešais pasisakymais yra pareiškęs, jog Lietuvoje veikia organizuota asmenų grupė, daranti galimai neteisėtą poveikį aukščiausių valstybės vadovų sprendimams", - konstatuojama nutarimo projekte.

Komisiją siūloma sudaryti iš 13 Seimo narių pagal Seimo frakcijų proporcingo atstovavimo principą.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder