Seimo pirmininkės sūnus TV3 ir A. Butkevičių dėl šmeižto padavė į teismą

Seimo pirmininkės sūnus TV3 ir A. Butkevičių dėl šmeižto padavė į teismą

Seimo Pirmininkės sūnus, verslininkas Gediminas Degutis padavė TV3 žinių tarnybą ir socialdemokratų lyderį Algirdą Butkevičių į teismą dėl pateiktos klaidingos informacijos apie indėliu esą padengtą paskolą, kai bankui "Snoras" buvo iškelta bankroto byla.

Anot G. Degučio, Seimo opozicijos lyderiui A. Butkevičiui gali tekti 40 tūkst. litų paploninti piniginę.

"Nesulaukėme geranoriškų sutikimų nei iš politiko, nei iš TV3 paneigti paskleistų melagingų faktų apie mane ir mano valdomą bendrovę, todėl matome tik vieną kelią - apginti savo garbę įstatymų numatyta tvarka", - pirmadienį išplatintame pranešime cituojamas verslininkas G. Degutis.

Prieš savaitę Vilniaus miesto pirmajam apylinkės teismui G. Degučio advokatai pateikė ieškinį. Teismo prašoma pripažinti, kad A. Butkevičius paskleidė tikrovės neatitinkančią informaciją, kurioje teigiama, kad G. Degučio vadovaujama įmonė "Novotersa" po "Snoro" bankroto bylos iškėlimo turėtu indėliu, didesniu kaip 600 tūkst. litų, padengė paskolą. Taip pat prašoma įpareigoti A. Butkevičių ir bendrovę TV3 paneigti tikrovės neatitinkančią informaciją.

"Teismui pateikėme visus įrodymus, liudijančius, kad iš mūsų įmonės atsiskaitomosios sąskaitos "Snore" iki šiol nėra pajudėjęs nė vienas centas. Tiesą pasakius, A. Butkevičius žinojo šį faktą ir vis tiek skleidė melagingą informaciją. Labai apmaudu, kad Lietuvoje turime tokių politikų", - pabrėžia Seimo Pirmininkės sūnus.

Teismui pateiktame ieškinyje taip pat prašoma iš A. Butkevičiaus priteisti 40 tūkst. litų neturtinės žalos atlyginimui, kurią G. Degutis žada skirti labdarai.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder