Siūloma Olego Gazmanovo neįleisti į Lietuvą

Siūloma Olego Gazmanovo neįleisti į Lietuvą

Seimo narys, šešėlinis konservatorių užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis mano, kad tiek Užsienio reikalų, tiek Kultūros ir Vidaus reikalų (Migracijos departamentas) ministerijos turėtų atitinkamai reaguoti, kad tokie dainininkai kaip Olegas Gazmanovas neturėtų galimybės atvykti į mūsų valstybę ir savo dainomis legalizuoti Kremliaus propagandą.

"Savo ruožtu kviečiu Lietuvos piliečius išsaugoti savigarbą ir panašius propagandinius renginius Lietuvoje ignoruoti", - pareiškė A. Ažubalis.

Taip jis reagavo į naujieną apie Kremliaus didžiuosiuose rūmuose Rusijos Federacijos Konstitucijos dvidešimtmečio minėjimo metu nuskambėjusią Sovietų Sąjungą šlovinančią dainą, kuri, anot jo, neturėtų stebinti Kremliaus informacine politika besidominčių žmonių.

"Tai tik dar viena pavyzdinė nuoseklios propagandinės kampanijos išraiška, kampanijos, kuri nukreipta prieš Rusijos kaimynų nepriklausomybę ir laisvą savimonę", - sakė parlamentaras.

Jo teigimu, stebinti turėtų tai, kad Lietuva iki šiol pati įsileidžia šios antivalstybinės kampanijos veikėjus, kad šie už pinigus dainuotų apie "gražią" Pabaltijo praeitį Sovietų Sąjungos sudėtyje.

"Naudodamasis proga dar kartą pabrėžiu, jog Lietuva neturi leistis tapti teisėtu informacinės propagandos lauku", - pareiškė Seimo narys A. Ažubalis.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder