Siūloma sujungti Energetikos ir Ūkio ministerijas

Siūloma sujungti Energetikos ir Ūkio ministerijas

Siūloma sujungti Energetikos ir Ūkio ministerijas ir visas Energetikos ministerijos funkcijas perduoti Ūkio ministerijai. 

Seimo frakcijos Tvarka ir teisingumas seniūnas Remigijus Žemaitaitis užregistravo tai numatančias Vyriausybės įstatymo pataisas ir Energetikos ministerijos įsteigimo įstatymo pripažinimo netekusiu galios.

"2009 m sausį Vyriausybė žadėjo, kad Energetikos ministerijos išlaikymas mokesčių mokėtojams nekainuos nė cento, o žmonių ten dirbs ne daugiau nei 47 ir kad tiek pat darbuotojų sumažės Ūkio ministerijoje, tačiau šis melas greitai išaiškėjo. Darbuotojų skaičius tiek Ūkio, tiek Energetikos ministerijose tik didėjo ir didėjo. Šiuo metu Energetikos ministerijoje dirba net du kartus daugiau, nei buvo planuota įsteigti, - 98 žmonės. Negana to, Energetikos ministerija vien tik 2015 m. ekspertams skyrė per 7,3 mln. eurų. Ūkio ministerija yra pasirengusi užbaigti tęstinius Energetikos ministerijos likusius darbus, nes formalus šių dviejų ministerijų atskyrimas nedavė tokio efekto, kokio buvo tikimasi", - pažymėjo Tvarkos ir teisingumo frakcijos seniūnas R. Žemaitaitis.

Jis siūlo Vyriausybei iki kitų metų liepos 1 d. pateikti Seimui įstatymų, susijusių su šio įstatymo įgyvendinimu, pakeitimų projektus ir priimti jam įgyvendinti reikalingus teisės aktus.

Seimo narys R. Žemaitaitis sako, kad jo pasiūlymas leis sutaupyti biudžeto lėšų. 

Seimo rinkimus laimėjusios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderiai žadėjo panaikinti Energetikos ministeriją ir jos funkcijas perduoti Ūkio ministerijai.

Kaip primena ELTA, Energetikos ministerija buvo įsteigta po Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo. 1990 m. spalio 22 d. Vyriausybės nutarimu buvo patvirtinti Energetikos ministerijos nuostatai.

Ministerija buvo panaikinta 1997 m. gegužės 1 d., jos funkcijų vykdymas buvo perduotas Ūkio ministerijai.

Energetikos ministerija buvo atkurta 2009 m. sausio 27 d., reformavus Ūkio ministeriją (ji liko atsakinga už verslą, inovacijas ir investicijas).

Energetikos ministrais buvo Leonas Vaidotas Ašmantas, Algimantas Vladas Stasiukynas, Arvydas Kostas Leščinskas, Saulius Aloyzas Bernardas Kutas, Arvydas Sekmokas, Jaroslavas Neverovičius.

Šiuo metu Energetikos ministerijai vadovauja jau septintasis laikinasis ministras - Rokas Masiulis.

Naujoje Sauliaus Skvernelio Vyriausybėje paskirtasis energetikos ministras yra Žygimantas Vaičiūnas. Jis yra dirbęs energetikos viceministru, Lietuvos energetikos atašė Briuselyje. 

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder