Socialdemokratai ir konservatoriai gyventojams žada palankius sprendimus

Socialdemokratai ir konservatoriai gyventojams žada palankius sprendimus

Seimo valdančioji Socialdemokratų partijos frakcija ir opozicijoje dirbantys konservatoriai žada socialiai jautrius, gyventojams palankius sprendimus. 

"Gyventojai neturėtų nerimauti dėl opozicijos klaidinimų ir įvairių interpretacijų rinkimų kampanijos metu. Socialdemokratai patvirtina, kad PVM lengvata šildymui nebus naikinama, ir atlyginimai mokytojams yra ir bus keliami", - pareiškė socialdemokratai. 

Seime socialdemokratai įregistravo įstatymo projektą, kuriuo siūloma pratęsti Pridėtinės vertės mokesčio lengvatą šildymui. 

Anot socialdemokratų, mokytojų atlyginimai buvo padidinti: nuo rugsėjo 1 d. tam skirta 8 mln. eurų, ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo pedagogams algos pakeltos 10 proc. 

"Nuo kitų metų pedagogų atlyginimai didės 5 procentais - biudžete tam numatyta 24,4 mln. eurų. Socialdemokratai nuosekliai vykdo pažadus kelti mokytojų atlyginimus ir nepritaria konservatorių lyderio skelbiamoms idėjoms kelti mokytojų algas drastiškai didinant klases ir mažinant pedagogų skaičių", - sako socialdemokratai.

Jie taip pat žada pasirūpinti, kad galimybė registruotis gyventojams prie savivaldybių būtų pratęsta iki 2017 metų sausio 1 d. pagal Gyvenamosios vietos deklaravimo įstatymu nustatytą tvarką.

"Seime dirbantys socialdemokratai sprendimus priėmė ir priima atsižvelgdami į gyventojų gerovės ir pajamų didinimą", - sako socialdemokratai, neigdami klaidingą opozicijos skleidžiamą informaciją. 

Tikrovės neatitinkančią informaciją neigia ir konservatoriai. Jų teigimu, šiuo metu laukiant 2017 m. šalies biudžeto pateikimo Seimui, elektroninėje erdvėje sklinda tikrovės neatitinkanti informacija, neva Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai gali pritarti biudžeto projektuose užprogramuotam socialinių programų neįgaliesiems ir socialinių įmonių mažesniam finansavimui. 

TS-LKD kandidatai į socialinės apsaugos ir darbo ministrus Donatas Jankauskas, Liutauras Kazlavickas, Andrius Navickas ir Monika Navickienė turi vieningą poziciją dėl neįgaliųjų problemų sprendimo.

"Iki šiol neįgaliųjų bendruomenei socialdemokratų vyriausybė neskyrė pakankamo dėmesio, nors auganti ekonomika tai leido, ir tai aiškiai juntama. Svarstydami kitų metų biudžeto projektą daug dėmesio skirsime neįgaliųjų bendruomenei Lietuvoje. Drąsiai teigiame, jog neįgaliesiems skirtų pinigų mažinimui nepritarsime, o vietoj to kaip tik ieškosime galimybių finansavimą padidinti", - sako konservatoriai.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder