Socialdemokratai įtaria, kad konservatoriai dirbo ir tebedirba su Kremliumi

Socialdemokratai įtaria, kad konservatoriai dirbo ir tebedirba su Kremliumi

Lietuvos socialdemokratai abejoja, ar konservatoriai, pirkdami rusišką sienų apsaugos techniką ir silpnindami Lietuvos kariuomenę, siekė Lietuvos saugumo.

Socialdemokratai tvirtina, kad juos nelabai nustebino viešumoje pasirodžiusi informacija (Respublika.lt ) apie tai, kaip konservatoriai prieš dvejus metus nutarė valstybinių sienų apsaugą "aprūpinti" rusiška sienos stebėjimo sistema. "Iš tiesų žvelgiant į faktus, atrodo, kad konservatoriai dirbo ir tebedirba ranka rankon su Kremlium. Per 4 konservatorių vadovavimo Krašto apsaugos ministerijai metus Lietuvos kariuomenė buvo taip nustekenta, kad sunku patikėti, kad tai buvo daroma nesąmoningai",- sakoma LSDP infocentro vadovės Jolantos Bielskienės pranešime.

Jame pažymima, kad finansavimas iš biudžeto buvo sumažintas iki 0,77 procentų, dėl to per 4 metus Lietuvos kariuomenė neteko daugiau nei 1 metų biudžeto pajamų.

Socialdemokratų teigimu, nebuvo komplektuojama nei profesionali, nei šauktinių kariuomenė, dėl ko kariuomenė turi didžiulį personalo trūkumą ir dėl ko patys konservatoriai dabar siūlo grąžinti "loterinę" šauktinių kariuomenę. Jie taip pat priekaištauja, kad visiškai nebuvo vykdoma kariuomenės modernizacija, konservatoriai nepirko nei naujos ginkluotės, nei amunicijos, tarytum per 4 metus technologijos nepasistūmėjo į priekį.

"Patys žinodami, kad siekė "apsaugoti" Lietuvos sieną rusiška stebėjimo sistema, kad tuometinė Krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė vos nesunaikino kariuomenės pajėgumų, konservatoriai ir toliau skelbia karo su Rusija propagandą, aktyviai išnaudoja provokuojančią retoriką ir didina karo grėsmę. Ar Lietuvos vardan jie pagaliau patys tai pripažins ir atsiprašys Lietuvos piliečių?",- klausia socialdemokratai.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder