Socialinės apsaugos ir darbo ministerija užimtumo didinimui pasitelks jaunųjų verslininkų patirtį

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija užimtumo didinimui pasitelks jaunųjų verslininkų patirtį

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija rengiant Užimtumo strategiją pasitelks ne tik institucijų ir ekspertų, bet ir jaunųjų verslininkų jėgas. Gyventojų užimtumo didinimas yra viena svarbiausių šios Vyriausybės darbo krypčių. Šiuo tikslu yra sudaryta tarpžinybinė darbo grupė, kuri rengia Nacionalinę užimtumo didinimo strategiją 2014-2020 metams.

„Didinant gyventojų užimtumą, turime labai sistemiškai ir atsakingai parinkti priemones, leisiančias gerinti verslo sąlygas, skatinti kurti naujas darbo vietas, užtikrinti rinkos poreikius atitinkantį specialistų rengimą ir kt. Labai svarbu, kad rengiant šią strategiją sutelktume kuo daugiau tiek ekspertinio, tiek praktinio požiūrio ir rastume geriausius sprendimus nedarbui mažinti.

Todėl kviečiame į šį procesą įsijungti ne tik valstybės institucijų, verslo, nevyriausybinių organizacijų bei akademinės bendruomenės atstovus, tačiau ir jaunuosius verslininkus, ypatingai dirbančius regionuose, kurie galėtų puikiai prisidėti rengiant konkrečias priemones užimtumui didinti“, - sako socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė.

Ministerija išsiuntė kvietimą verslo darbdavių organizacijoms bei kitoms asocijuotoms struktūroms, kviesdama informuoti jaunus verslininkus, turinčius jau pradėto verslo praktiką, burtis į visuomeninę Jaunųjų verslininkų tarybą. Ji veiks visuomeniniais pagrindais ir savo įžvalgas bei pasiūlymus dėl ekonominio augimo, naujų darbo vietų kūrimo ir gyventojų užimtumo didinimo prioritetų bei konkrečių priemonių bus prašoma teikti Užimtumo didinimo klausimams spręsti sudarytai tarpžinybinei darbo grupei. Jaunieji verslininkai per asociacijas kviečiami patiekti savo kandidatūras iki kovo 15 d.

Šalia taip pat yra formuojama ir atskira visuomeninė ekspertų-mokslininkų darbo grupė, kuri taip pat patars tarpžinybinei darbo grupei rengiant Užimtumo strategiją. Užimtumo didinimo 2014-2020 m. strategijos projektas Vyriausybei turi būti pateiktas iki š.m. birželio 1 d.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder