Tarp geriausių Lietuvos ugniagesių - klaipėdiečiai

Tarp geriausių Lietuvos ugniagesių - klaipėdiečiai

Rugsėjo 5-ąją į Ugniagesių gelbėtojų mokyklą su jauduliu ir nerimu širdyje, tačiau pasiryžę įrodyti savo kovingumą ir profesionalumą, rinkosi geriausi šalies ugniagesiai ir Bendrojo pagalbos centro pareigūnai.

Tarp geriausiųjų šiemet pateko ir skambučių administratorė – BPC Klaipėdos skyriaus jaunesnioji specialistė Vaida Linkytė bei gaisrinio automobilio vairuotojas Darius Kontrimas iš Klaipėdos APGV

Jau ketvirtus metus iš eilės Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas rengė Geriausio valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūno konkursą. Po įtemptų teorinių ir praktinių užduočių, kuriose ugniagesiams teko išlieti nemažai prakaito, atskleisti savo gebėjimus, sumanumą ir ryžtą, geriausiu šalies ugniagesiu gelbėtoju pripažintas Linas Černiauskas iš Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Kėdainių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos.

Ugniagesiu gelbėtoju L. Černiauskas dirba septinti metai. Pasak Kėdainių PGT viršininko vidaus tarnybos pulkininko leitenanto Virginijaus Stogevičiaus, Linas – sąžiningai ir profesionaliai savo pareigą atliekantis pareigūnas, mėgstantis sportą, turintis entuziazmo, noro ir užsidegimo dalyvauti įvairiose varžybose. Pernai jis su komanda laimėjo pirmąją vietą bėgimo su ugniagesio apsauginiais drabužiais į daugiaaukštį pastatą Vilniuje varžybose.

Antrąją vietą geriausio ugniagesio gelbėtojo kategorijoje iškovojo Vilniaus APGV atstovas Mindaugas Valaitis, trečiąją – Mažeikių objektinės priešgaisrinės gelbėjimo valdybos ugniagesys gelbėtojas Giedrius Mickus.

Geriausio valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūno konkurso finale, be ugniagesių gelbėtojų, taip pat dalyvavo skyrininkai, pamainų vadai, vairuotojai, Bendrojo pagalbos centro skambučių administratoriai ir pajėgų valdytojai, nugalėję pirmajame ir antrajame šio konkurso etapuose, surengtuose rajonuose ir apskrityse.

Geriausiu pamainos vadu pripažintas Mažeikių objektinės priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovas Giedrius Naujalis, antrąją vietą užėmė Telšių APGV pamainos vadas Darius Čegys, trečiąją – Alytaus APGV pamainos vadas Andrius Liegus.

Geriausio skyrininko kategorijoje trečią kartą šiame konkurse nugalėjo Kauno APGV Prienų PGT skyrininkas Kęstas Lipkevičius. Jis jau ketvirtąjį kartą dalyvauja šiame konkurse ir tik vieną kartą jame yra užėmęs antrąją vietą. K. Lipkevičius priešgaisrinėje apsaugoje dirba jau 17 metų, taip pat intensyviai sportuoja, bėgioja, yra lankęs akademinį irklavimą. Beje, pernai jis kartu su šių metų geriausiu ugniagesiu gelbėtoju Linu Černiausku buvo vienoje komandoje, kuri užėmė pirmąją vietą bėgimo su ugniagesio apsauginiais drabužiais į daugiaaukštį pastatą Vilniuje varžybose.

Antroji vieta šioje kategorijoje atiteko Alytaus APGV skyrininkui Dariui Kandratavičiui, trečioji – Vilniaus APGV atstovui Sergejui Pavliukovič.

Geriausiu gaisrinio automobilio vairuotoju pripažintas Darius Kontrimas iš Klaipėdos APGV. Antroji vieta skirta Mantui Beržiniui iš Šiaulių APGV, trečioji – Aurimui Budionui iš Panevėžio APGV.

Susumavus visus rezultatus, bendroje įskaitoje nugalėjo Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos komanda. Antroji vieta atiteko Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos, trečioji – objektinių priešgaisrinių įstaigų komandai.

Geriausiu šalies Bendrojo pagalbos centro pajėgų valdytoju pripažinta BPC Vilniaus skyriaus jaunesnioji specialistė Asta Lisovskienė, antrąją vietą užėmė BPC Alytaus skyriaus jaunesnysis specialistas Martynas Sidaravičius, trečiąją – BPC Šiaulių skyriaus jaunesnioji specialistė Indrė Krauklytė.

Nugalėtojams buvo įteikti diplomai, o pirmųjų vietų laimėtojams – ir VPGT pasižymėjimo ženklai „Geriausias valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnas“. Vilniečiai, nugalėjusieji komandinėje įskaitoje, dovanų gavo diskinį pjūklą. Apdovanojimus geriausiems pareigūnams įteikė departamento Operatyvaus valdymo valdybos viršininkas vidaus tarnybos majoras Kęstutis Agintas. Jis padėkojo pareigūnams už ištvermę ir profesionalumą ir pasidžiaugė, kad sunkiai dienai pasibaigus visi dar turi daug energijos ir yra puikios nuotaikos. „Šiandien nėra pralaimėjusių, nes jūs visi savo tarnybose esate geriausi, visi verti prizų ir medalių,“ - sakė K. Agintas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder