Teismas įpareigojo VSD atlikti dar vieną tyrimą dėl Vytauto Pociūno

Teismas įpareigojo VSD atlikti dar vieną tyrimą dėl Vytauto Pociūno

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) penktadienį iš dalies patenkino Liudvikos Pociūnienės skundą Valstybės saugumo departamentui (VSD) panaikinti tarnybinio tyrimo išvadas ir įpareigoti atlikti veiksmus.

L. Pociūnienė kreipėsi į Vilniaus apygardos administracinį teismą, prašydama panaikinti praėjusių metų liepos 31-osios VSD tarnybinio tyrimo komisijos tarnybinio tyrimo išvadą dėl Vytauto Pociūno ir nustatyti, kad yra priežastinis ryšys tarp V. Pociūno žūties ir jo, kaip Lietuvos saugumo pareigūno, tarnybos, primena ELTA.

Pasak pareiškėjos, nors žūties momentu V. Pociūnas formaliai tarnybiniais ryšiais buvo susietas su Užsienio reikalų ministerija, jis nebuvo atleistas ir iš tarnybos Valstybės saugumo departamente, todėl žūties atveju jo šeimai priklauso įstatyme nustatyta kompensacija.

Teismas nusprendė skundą patenkinti iš dalies - panaikinti 2013 liepos 31 dienos VSD tarnybinio tyrimo komisijos tyrimo išvadą bei įpareigoti VSD per du mėnesius iš naujo nustatyti priežastinį ryšį tarp V. Pociūno žūties ir jo, kaip Lietuvos saugumo pareigūno.

Teismas padarė išvadą, kad VSD komisija netyrė visų turėtų faktų, įrodymų - komisija nesiaiškino V. Pociūno tarnybos įvertinimo, veiklos patikrinimo, kuomet jis buvo Baltarusijos Respublikoje, nevertino V. Pociūno nuopelnų. Teismas konstatavo, jog VSD komisijos išvada yra išnagrinėta abstrakčiai, nėra pagrįsta objektyviais faktais.

Pareiškėja taip pat prašė įpareigoti atsakovą apskaičiuoti bei išmokėti žuvusiojo šeimai Valstybės saugumo departamento įstatyme ir Valstybės saugumo departamento statuto nuostatose nustatytą kompensaciją - ši skundo dalis buvo atmesta.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder