TS-LKD prezidiumas įpareigojo frakciją Seime pradėti interpeliaciją ministrui Kęstučiui Trečiokui

TS-LKD prezidiumas įpareigojo frakciją Seime pradėti interpeliaciją ministrui Kęstučiui Trečiokui

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos Prezidiumas įpareigojo TS-LKD frakciją Seime pradėti interpeliacijos aplinkos ministrui Kęstučiui Trečiokui procedūrą, kadangi nesulaukė paties ministro atsistatydinimo.

„Aplinkos ministrui K. Trečiokui vengiant prisiimti atsakomybę už neskaidrią veiklą ir toliau išsisukinėjant, pradedame interpeliacijos procedūrą. Akivaizdu, kad įvertinus dar ir šiandien išsakytą Prezidentės raginimą principingai įvertinti jo veiksmus, praradęs Prezidentės ir visuomenės pasitikėjimą toliau toks ministras tęsti darbo nebegali", - sako TS-LKD partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis.

Pasirodžius informacijai viešojoje erdvėje apie Druskininkų savivaldybės mero Ričardo Malinausko darytą spaudimą ministrui dėl Vyriausybės nutarimo priėmimo ir valdančiosios daugumos įtakingų politikų bei Vyriausybės atstovų pokalbiams, taip pat paaiškėjus, kad aplinkos ministras melavo Antikorupcijos komisijai apie jam darytą R. Malinausko poveikį dėl Vijūnėlės dvaro ir nustačius pažeidimus priimant skandalingąjį Vyriausybės nutarimą, TS-LKD partijos pirmininkas G. Landsbergis paragino ministrą K. Trečioką atsistatydinti.

ELTA jau skelbė, kad Seimo Liberalų sąjūdžio frakcija jau parengė interpeliaciją aplinkos ministrui K. Trečiokui. Interpeliacijos tekste liberalai pateikė įrodymų, kad ministras melavo teikdamas paaiškinimus dėl garsiojo Vijūnėlės dvaro ir su juo siejamo Vyriausybės nutarimo, nors pats ministras buvo įspėtas apie už melagingos informacijos teikimą Seimo Antikorupcijos komisijai gresiančią baudžiamąją atsakomybę.

"Negali būti toleruojamas viešas ir ciniškas melas, kuris šiomis dienomis dangstomas įvairiomis sąmokslo teorijomis. Tos teorijos neatsilaiko prieš paprastą tiesą - aukšto rango politikų jau išsakytus žodžius ir atliktus veiksmus. Aiškėja, kad aplinkos ministras K. Trečiokas, įsipainiojęs į garsiąją Vijūnėlės dvaro istoriją dėl konkretaus Vyriausybės nutarimo keitimo, tiesiogiai ir ne kartą bendravo su Druskininkų meru R. Malinausku, derino veiksmus. Šį ikiteisminiame tyrime nustatytą faktą ministras viešai neigė, teikdamas melagingą informaciją ne tik spaudai, bet ir tyrimą atlikusiai Seimo Antikorupcijos komisijai. Ministrui nesitraukiant iš pareigų interpeliacija neišvengiama", - sako Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos vadovas Eligijus Masiulis.

Po interpeliacijos tekstu aplinkos ministrui K. Trečiokui kviečiamos pasirašyti visos skaidrią politiką remiančios Seimo frakcijos ir jų nariai. Liberalų parengtoje interpeliacijoje aplinkos ministro klausiama, ar jis pripažįsta, kad Seimo Antikorupcijos komisijai teikė melagingą informaciją dėl Vyriausybės nutarimo priėmimo aplinkybių.

K. Trečioko prašoma pateikti paaiškinimą ir dėl kitos teisėsaugos dėmesio sulaukusios istorijos - prekybos centro Prienuose statybų. Ministro klausiama, ar ikiteisminiame tyrime įtariamojo statusą turintis partijos "Tvarka ir teisingumas" vadovas Rolandas Paksas su juo, kaip aplinkos ministru ir partijos "Tvarka ir teisingumas" nariu, asmeniškai susisiekė ir kokia nors forma ragino ar darė spaudimą dėl Prienuose esančio prekybos centro statybų įteisinimo.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder