Ūkio ministerija siūlo viešuosiuose pirkimuose įvesti "juoduosius sąrašus"

Ūkio ministerija siūlo viešuosiuose pirkimuose įvesti "juoduosius sąrašus"

Ūkio ministerija Vyriausybei pristatė skaidrumą didinančius Viešųjų pirkimų įstatymo pakeitimus - siūloma įvesti nevykdančių įsipareigojimų konkursą laimėjusių paslaugos tiekėjų "juoduosius sąrašus" ir viešinti visus procedūrinius dokumentus. "Mūsų jau ganėtinai sena idėja buvo viešinti laimėjusį pasiūlymą. Tas pasiūlymas, kuris yra pripažintas nugalėtoju, ir visi dokumentai - sutartys, protokolai - būtų viešai prieinami per viešųjų pirkimų informacinę sistemą, kad konkurentai ir visuomenė galėtų sužinoti apie šito pasiūlymo detales", - pirmadienį po Vyriausybės pasitarimo sakė ūkio ministras Rimantas Žylius.

Jo teigimu, dažnai susiduriama ir su tiekėjų piktnaudžiavimu po viešųjų pirkimo konkurso nevykdant prisiimtų įsipareigojimų. Siekdama išspręsti šią problemą Ūkio ministerija siūlo įvesti "juoduosius" tokių įmonių sąrašus.

"Pradedame įgyvendinti mintį dėl "juodųjų sąrašų". Žinoma, kad kai kurie tiekėjai piktnaudžiauja viešųjų pirkimų formalumu - laimėję konkursą jie gali vilkinti jo vykdymą, suteikti nekokybišką produktą. Įvedama galimybė perkančiai organizacijai atmesti tiekėjo pasiūlymą, jeigu per pastaruosius metus, per mažiau nei vienų metų laikotarpį, tiekėjas netinkamai vykdė sutartį ir tai buvo dokumentuota", - pasakojo R. Žylius.

Jis pažymėjo, jog tokiu būdu viešųjų pirkimų įstatymo būtų suvaržytos ne tik perkančiosios organizacijos, bet ir tiekėjai.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder