Uosto direkcija - už skaidresnę veiklą

Uosto direkcija - už skaidresnę veiklą

Po pastarųjų savaičių įvykių, susijusių su Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) tyrimu, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija imasi visų priemonių, kad būtų užtikrinta skaidri įmonės veikla.

Įmonėje šiuo metu yra sudarytos kelios komisijos. Vienos jų tikslas – ištirti visas su pastaruoju STT tyrimu susijusias aplinkybes, išsiaiškinti, ar nėra padaryta žalos įmonei. Taip pat siekti sumažinti neskaidraus ir šališko Uosto direkcijos padalinių darbo rizikas.

„Dar sykį yra permąstyta, kokį prevencinį darbą galėtume atlikti. Vienas iš uždavinių komisijoms yra pateikti pasiūlymus, kaip dar geriau galėtume kontroliuoti atliekamus darbus. Šiandien mes nematome jokių indikacijų dėl buvusių konkursų“, – teigė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus.

Yra kreiptasi į STT Klaipėdos valdybą dėl galimybės surengti paskaitą įmonėje Uosto direkcijos darbuotojams, kaip reikėtų elgtis darbe siekiant, kad vykdoma veikla būtų nešališka ir skaidri. Taip pat kreiptasi ir į didelę patirtį turinčią „Transparency International“ Lietuvos skyrių.

Anot A. Vaitkaus, darbai siekiant skaidresnės veiklos atliekami nuolat. Nuo 2013 m. įvesti darbo režimai laivyno padalinyje leido dvigubai sutaupyti degalų. 2015 m. Uosto direkcijos laivynas iš viso sunaudojo 245 388 litrus dyzelino, kai 2012 m. – 417 610 litrų.

Nuo praėjusių metų Uosto direkcijoje įdiegtas dokumentų valdymo sistemos „Avilys“ projektų valdymo modulis, leidžiantis sistemoje aprašyti projektus, kurti ir lengviau kontroliuoti su projektais susijusias užduotis, sekti projektų vykdymo eigą.

„Įdiegus šią sistemą, visi projektų valdymo procesai vykdomi elektroniniu formatu – formuojamos ir vykdomos užduotys, jos kontroliuojamos, kaupiami su projektais susiję dokumentai, sutartys. Ši sistema leidžia matyti netgi jeigu kas nors ką nors taisytų ir tie duomenys išlieka. Pernai įdiegta dar viena elektroninė sistema, leidžianti užtikrinti mūsų duomenų saugumą“, – pabrėžė A. Vaitkus.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder