Virš pajūrio skraido NATO naikintuvai

Virš pajūrio skraido NATO naikintuvai

Į "Vakarų ekspreso" redakciją kreipėsi susirūpinę klaipėdiečiai, kurie pastebėjo virš miesto skraidančius naikintuvus. Redakcija primena, jog šiandien Lietuvoje yra vykdomas NATO karinių oro pajėgų pratybos.

Balandžio 1 d. prasidedančioje dviejų dienų treniruotėje dalyvaus šiuo metu Baltijos šalių oro erdvėje patruliuojantys JAV karinių oro pajėgų kariai su naikintuvais F-15C „Eagle“, Švedijos karinių oro pajėgų naikintuvai JAS-39 Gripen, Lietuvos karinių oro pajėgų transporto lėktuvas C-27J „Spartan“, sraigtasparnis Mi-8. Be to, planuojama, jog treniruotėje dalyvaus ir išankstinio perspėjimo ir kontrolės orlaivis AWACS iš Vokietijos ir JAV degalų papildymo ore orlaivis KC-135R.

Per šią treniruotę siekiant tobulinti procedūras ir treniruotis bendrai dirbti su civiliniais oro uostais dienomis yra planuojami žemi praskridimai Palangos ir Vilniaus oro uostuose.

Baltijos regiono karinių oro pajėgų treniruotę jau penkerius metus organizuoja NATO Jungtinė oro pajėgų vadavietė Ramšteine ir Bendrasis oro operacijų centras Uedeme (Vokietija).

 

 

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder