Viskas, ko reikia Irenai.

Irena Starošaitė pagaliau nusimetė pastaruoju metu ją slėgusių darbų naštą.
Atslūgo ir emocinis štormas, kurį sukėlė dainininkės viešai papasakota 15-os metų senumo istorija, kad ją jaunystėje bandė išprievartauti kandidatas į Seimo narius.
Šią savaitę Irena gyveno naujo muzikinio produkto leidybos rūpesčiais. Bet ir jie - jau praeityje. Vakar Vilniuje vykusioje spaudos konferencijoje atlikėja pristatė savo naujausią albumą "Man reikia". Po pristatymo Irena pasiners į kitos veiklos sukūrį ir ruošis rudenį planuojamam koncertiniam turui per Lietuvą.

Studijose - didelė komanda

Šis albumas, kurį dainininkė vadina kol kas brangiausiu muzikiniu produktu jos karjeroje - ketvirtas diskografinis darbas.
"Man reikia" - tai 12 kūrinių, kurie buvo įrašinėjami net šešiose įrašų studijose. Su Irena dirbo 11 kviestinių muzikantų, įgrojusių boso gitaros, triūbos ir saksofono partijas. Atlikėjai studijose pritarė 4 vokalistai. Albumą prodiusavo 7 žmonės.

Prisidėjo ir "studijokai"

Albume "Man reikia" - 12 dainų, kuriuos parašė žinomi Lietuvos dainų kūrėjai - Ovidijus Vyšniauskas, Gintas Litinskas, Edmundas Noreika, Arvydas Skirutis, Pierro. Vieną kūrinį ("Mano kelias") parašė pati dainininkė kartu su Vaida Žemaityte.
Keletą dainų Irena atsirinko ir "pasiskolino" iš auksinių dainų fondo. Iš "numirusiųjų" prikeltiems, jau klasika tapusiems, bet primirštiems užsienio kūriniams buvo sukurtos naujos aranžuotės ir parašyti lietuviški tekstai. Tekstus dainoms kūrė Gintas Banys, Vaida Žemaitytė, Violeta Sagaitytė, Erika Drungytė.
Dainininkės gerbėjai puikiai žino jau tris spėjusias išpopuliarėti Irenos Starošaites atliekamas dainas - "Ū-lia-lia", "Negalima", "Takataka" ir "Aš viena". Pastarasis kūrinys šiuo metu grojamas "Lietaus" ir regioninių stočių eteryje. Pačiai atlikėjai labiausiai patinka kūrinys "Be tavęs", kurį parašė geras jos bičiulis, grupės "Studija" muzikantas Gintas Litinskas.

Ture - su klaipėdietėmis

Šiuo metu dainininkė intensyviai repetuoja savo naująją programą kartu su "Tina Dance" šokėjomis bei pritariančiomis vokalistėmis Žaneta ir Eva. Šis kolektyvas dainininkei talkins dideliuose renginiuose. Spalio - lapkričio mėnesiais planuojamas Irenos Starošaitės 25 koncertų turas per Lietuvą.
Na, o birželio pradžioje buvo pradėtas filmuoti dainos "Mažytė mūsų paslaptis" vaizdo klipas, kurį dainininkės gerbėjai pamatys liepos viduryje. Rugpjūčio mėnesį planuojama nufilmuoti ir DVD formate išleisti Irenos Starošaitės atliekamų dainų koncertą.

Norėjo tapti cirko artiste

Spalio 1-ąją savo 34-ąjį gimtadienį švęsianti dainininkė augo saviveiklinės cirko artistų trupės "Jaunystė" vadovo Vlado ir 20 metų jaunesnės šio cirko trenerės Tamaros šeimoje. Irena turi "netikrą" brolį Vladą ir seserį Liudą iš pirmosios tėčio santuokos. Vėliau būsimosios dainininkės tėtis tapo profesionalaus Lietuvos cirko artistų kolektyvo "Vilnius" vadovu, o mama - artiste, išgarsėjusi su numeriu "Moteris-gyvatė".
Mažoji Irena taip pat svajojo apie cirką, tačiau jai nebuvo lemta. Ji cirkui buvo kiek per stambaus sudėjimo. O būdama aštuonerių Irena nukrito nuo arklio ir susilaužė ranką.
Nuo 5-erių iki 12-ikos metų Irena su tėvais savo namuose Vilniuje praleisdavo vos mėnesį metuose - tėčio vadovaujamas cirkas nuolat būdavo gastrolėse po visą didžiulę Tarybų Sąjungą.
1981 m. Irenos tėtis susirgo nepagydoma liga, todėl būsimosios estrados žvaigždės šeima visam laikui apsistojo Lietuvoje. Po dviejų metų tėtis mirė.

Gitariste netapoVokaliniai I. Starošaitės duomenys pradėti lavinti lankant chorą "Liepaitės". Ten Irena lankė ir fortepijono pamokas. Vėliau motinos bičiulis - žinomas muzikantas Vladimiras Čekasinas nuvedė 13-metę Ireną į B. Dvariono muzikos mokyklą. Dvejus metus ji mokėsi groti soline gitara. Po to perėjo į estradinio dainavimo specialybę, pas mokytoją Algį Frankonį.1986 metais Irena įstojo į J.Tallat-Kelpšos aukštesniąją muzikos mokyklą (dabar - Vilniaus konservatorija). Estradinio dainavimo subtilybių ją mokė buvusio dainavimo mokytojo Algio Frankonio brolis Valdemaras.

Kelionių sukūryje

Per savo 19-ąjį gimtadienį dainininkė sulaukė Žilvino Žvagulio skambučio. Po dešimties metų jos vyru tapęs Žilvinas Žvagulis tuomet ją kvietė kartu dainuoti "Lietuvos" viešbučio 22-ojo aukšto baro "Panorama" programoje. Dainavimas baruose ir restoranuose Irenai buvo ne naujiena - prieš tai ji kelis mėnesius dainavo naktinių barų "Šaltinėlis" ir "Dainava" programose.
Susiformavęs šokėjų ir dainininkų kolektyvas, pasivadinęs baro vardu, 1989 metais ėmė keliauti po svečias šalis: Lenkiją, Bulgariją, Vokietiją. Vėliau - į Islandiją bei Jungtinius Arabų Emyratus. Šioje šalyje I. Starošaitė gyveno ir dirbo trejus metus. Mat dirbo Dubajaus baruose su pertraukomis kartu su grupe "Studija".

Solinės karjeros link

Kaip solinė atlikėja, Irena sužibėjo įrašiusi Ovidijaus Vyšniausko sukurtą dainą "Saulė leidžias", kuri tapo jos vizitine kortele. 1997 m. šiai dainai Latvijoje buvo nufilmuotas vaizdo klipas, kurio dėka Ireną išgirdo ir pamatė visa Lietuva.
1998 metais, įrašiusi visą dainų albumą, išvyko dainuoti į egzotiškąją Japoniją. Grįžusi Irena pataikė tiesiai į savo albumo "Saulė leidžias" pristatymą klube "Muzikinis angaras", kurio vienas iš savininkų buvo Žilvinas Žvagulis.

Skandalingos vestuvės

Pikantiškumo Irenos ir Žilvino tuoktuvių dieną įnešė piršlio vaidmenį atlikęs Arūnas Valinskas.
Nusprendęs pajuokauti šoumenas paskambino į policiją ir pranešė, jog Šarūnui Marčiulioniui priklausančiame viešbutyje "Šarūnas", kuriame vyko vestuvių puota, yra padėta bomba. Žinoma, jokios bombos nebuvo, tad už melagingą iškvietimą piršlys buvo nubaustas 15 tūkst. litų bauda. Tyčiodamas iš jį nubaudusių pareigūnų, A. Valinskas baudą sumokėjo vieno, dviejų ir penkių centų vertės monetomis.

Dainininkė tapo motina

Savo trisdešimtmetį Irena sutiko gimdydama tą pačią dieną, kaip ir mama. Sūnaus Vakario gimimas neprivertė nutraukti karjeros.
2000 m. Irena Starošaitė, kartu su kitomis ką tik pagimdžiusiomis mamomis - dainininkėmis Asta Pilypaite ir Rosita Čivilyte, įrašė "Lopšinių" albumą.
Tais pačiais metais pasirodė ir antrasis solinis Irenos Starošaitės albumas "Būki su manim".
2001 m. išleistas kompaktinės plokštelės pavidalu tikro garso koncerto "Tavo zona" įrašas, laimei, netapo paskutiniu darbu Irenos diskografijoje.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder