Vytautas Landsbergis apie būsimą Seimą: ne visais atvejais aišku, kas už ko stovi

Vytautas Landsbergis apie būsimą Seimą: ne visais atvejais aišku, kas už ko stovi

Konservatorių patriarchas Vytautas Landsbergis teigia, kad derybos dėl koalicijos ir būsimi darbai atskleis išrinktųjų tikrąją tapatybę, ir nesideda "perkandęs" valstiečius, su kuriais Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partija varžosi, kas surinks daugiau mandatų.

Labai daug naujų žmonių, yra nauja situacija. Įvairiais atvejais nevisai aišku, kas už ko stovi. Mūsų atveju yra aišku. (...) Mes visi tikimės permainų, ir žinoma, permainų į gerą. Vienas dalykas, ko žmonės tikisi, kitas - kaip kai kada išeina, o tą mes pamatysime gana greitai, dar prieš trečiąjį rinkimų ratą", - teigė V. Landsbergis.

Trečiuoju rinkimų ratu konservatorių garbės pirmininkas vadino derybas dėl koalicijos.

Tam ir yra trečiasis rinkimų ratas, kai tie, kurie išrinkti, turės pasirinkti patys, ką jie iš tikrųjų galvoja, ko jie siekia, nes kiekvienas žmogus pasijus atsakingas, ne tik vadai, kurie tartum turi savo žinioje tam tikrą skaičių paklusnių balsų. Kiekvienas galvos už save", - sakė V. Landsbergis.

Konservatorių patriarchas nesureikšmina aštrių valstiečių lyderių pasisakymų užsimindamas, kad partijos pirmininkas Ramūnas Karbauskis ir jų sąrašą vedantis Saulius Skvernelis kalba skirtingai.

Yra du retorikos profesoriai, kurių retorika yra skirtinga, ir kuri yra tikroji retorika - aš nežinau", - sakė V. Landsbergis.

Konservatorių garbės pirmininkas teigė, kad per šiuos rinkimus jo niekas ypač nenustebino, esą tiesiog vienas populistines partijas rėmę žmonės tiesiog pasirinko kitą, kaip jis įvardijo, pusiau populistinę alternatyvą. "Neypatingai (nustebino. - ELTA), bet vis dėlto tai, kad tiek daug žmonių iš ankstesnių populistinių perėjo į naują turbūt pusiau populistinę remdami tuos valstiečius, kurie anksčiau nebuvo nei labai populiarūs, nei labai įtakingi, tai, matyt, šitas persislinkimas ir duoda naują situaciją. Be to, ten kartu atėjo ir nemažai naujų žmonių, tai dabar jie pasireikš kaip nors, aš tikiuosi, jie bus atsakingi asmeniškai, bus asmenybės, spręs. Ateis laikas, kiekvienas Seimo sprendimas, įstatyminis ar kitoks parodys atsakomybę, dedamą ant lėkštutės", - sakė V. Landsbergis.

Kol kas jis nesiėmė vertinti ir galimybių dirbti mažumos Vyriausybėje.

"Gyvenimas parodys" , - teatsakė V. Landsbergis.

Sekmadienį Seimo rinkimų antrajame ture balsavo 31,84 proc. rinkėjų. Dar 5,95 proc. rinkėjų balsavo iš anksto.

Per pirmąjį Seimo rinkimų turą Tėvynės sąjunga- Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) gavo 21 mandatą. Į antrą turą išėjo 42 konservatoriai.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder