Vytautui Paukštei - valstybės apdovanojimas

Vytautui Paukštei - valstybės apdovanojimas

Penktadienį uostamiesčio dramos teatro aktoriui Vytautui Paukštei įteiktas ordinas "Už nuopelnus Lietuvai" - Komandoro didysis kryžius.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė penktadienį Valstybės dienos proga už nuopelnus Lietuvai ir už šalies vardo garsinimą pasaulyje valstybinius apdovanojimus įteikė Lietuvos ir užsienio valstybių piliečiams.

Sveikindama apdovanotuosius šalies vadovė pabrėžė, jog jų indėlis stiprinant tautos kūrybines ir moralines galias bei garsinant Lietuvą pasaulyje yra labai svarbus šaliai, įkvepiantis ir kitus gerbti bei didžiuotis savo valstybe.

"Negailėdami pastangų ir talento, Jūs stiprinate mūsų šalies valstybingumą, jos tarptautinį autoritetą. Jūsų darbai atskleidžia mūsų tautos kūrybingumą ir reprezentuoja Lietuvą kaip atvirą, modernią ir tolerantišką valstybę", - sakė Prezidentė.

Tarp daugiau nei 30 garbingais valstybiniais ordinais ir medaliais apdovanotų asmenų - kino, televizijos ir teatro aktoriai Vytautas Paukštė, Regimantas Adomaitis, Juozas Budraitis, Vida Vaiva Mainelytė, lakūnas, akrobatinio skraidymo meistras Jurgis Kairys, aktyvūs lietuvių tautos partizaninio pasipriešinimo sovietų okupacijai istorijos įamžinimo puoselėtojai grupės "Skylė" solistė Aistė Radzevičienė ir kompozitorius, vokalistas Rokas Radzevičius bei žurnalistas Marius Jančius, rezistencijos atstovai, tarpvalstybinių ryšių puoselėtojai, kariškiai, kultūros paveldo saugotojai, menininkai, gydytojai, švietėjai.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder