„Žalgirio" arenoje serui Ričardui Bransonui bus įteiktos KTU garbės daktaro regalijos

„Žalgirio" arenoje serui Ričardui Bransonui bus įteiktos KTU garbės daktaro regalijos

Tarptautiniame lyderystės forume, kuris savaitgalį vyks Kauno „Žalgirio" arenoje, pasaulinio garso britų verslininkui serui Richardui Čarliui Nikolui Bransonui (Richard Charles Nicholas Branson) bus įteiktos Kauno technologijos universiteto (KTU) garbės daktaro regalijos (Doctor em Honoris Causa).

Sprendimą dėl garbės daktaro vardo suteikimo KTU Senatas priėmė šių metų gegužės 15 dieną.

Kauno technologijos universitetas didžiuojasi solidžia garbės galerija. KTU garbės daktarais jau yra tapę Prezidentas Valdas Voldemaras Adamkus, filantropas, verslininkas ekonomikos mokslų daktaras Juozas Petras Kazickas, chemijos srities mokslininkas, buvęs Danijos technikos universiteto rektorius dr. Hansas Peteris Jensenas (Hans Peter Jensen) ir kiti garsūs žmonės.

KTU rektorius prof. Petras Baršauskas teigia, kad svarbiausia yra veiksmo prasmė.

„Doctor em Honoris Causa" titulo suteikimas serui R. Bransonui simboliškai skiriamas įkvėpti mūsų jaunus, veržlius žmones ir paskatinti juos tikėti, kad Lietuvos vardas galingai skambės tiek, kiek mes juo didžiuosimės ir skleisime pasauliui. Seras R. Bransonas mus jau išgirdo", - pabrėžė KTU rektorius.

Iškilmingą ceremoniją „Žalgirio" arenoje stebės ir 100 KTU studentų, kuriems forumo organizatoriai padovanojo galimybę dalyvauti dviejų dienų renginyje.

„Neabejojame, kad šiame universitete - gausu veržlių, entuziastingų, imlių ir nebijančių rizikuoti studentų, kurie į pasaulį žiūri atvirai, svajoja drąsiai ir jau dabar demonstruoja potencialą vieną dieną tapti ryškiausiais savo srities lyderiais. Tikimės, kad šis renginys jiems taps stipriu impulsu ir toliau nenuleisti rankų", - sakė „Forum One" organizatorius Darius Jonauskas.

Seras R. Bransonas yra vienos garsiausių pasaulyje verslo grupių „Virgin Group" įkūrėjas ir vadovas. R. Bransonui 1993 m. yra suteiktas Loughborough universiteto Technologijų garbės daktaro vardas, 1999 m. Karalienė Elžbieta II jam suteikė sero titulą už indėlį antreprenerystės srityje, 2007 m. Jungtinių Tautų generalinis sekretorius Pan Gi Munas (Ban Ki Moon) įteikė Jungtinių Tautų Korespondentų asociacijos Pasaulio piliečio apdovanojimą už paramą aplinkosaugos bei humanitarinių problemų sprendimams (šį apdovanojimą tarp kitų įžymybių yra gavę Bilas Klintonas ir Dalai Lama). Seras R. Bransonas laikomas fenomenalia asmenybe: pasaulinės reikšmės verslo lyderis - inovatorius, skiriantis didžiulį dėmesį labdarai; parašęs 4 knygas, kurios motyvuoja daugybę pasaulio žmonių pasitikėti savimi ir siekti savo tikslų.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder