ŽŪM darbo grupė teigiamai įvertino Jono Miliaus ataskaitą

ŽŪM darbo grupė teigiamai įvertino Jono Miliaus ataskaitą

Žemės ūkio ministrės įsakymu sudaryta darbo grupė, vadovaujama žemės ūkio viceministro Sauliaus Jakimavičiaus, teigiamai įvertino teisėsaugos įtarimų sulaukusio Maisto ir veterinarijos tarnybos vadovo Jono Miliaus ataskaitą.

„Ataskaitoje nenustatyta žymesnių trūkumų, kurie keltų įtarimų ar pagrįstų netinkamą tarnybos direktoriaus ir tarnybos veiklą, todėl jos direktoriaus Jono Miliaus 2015-2016 metų sausio-rugpjūčio mėnesių veiklos ataskaita vertinta teigiamai“, - rašoma darbo grupės posėdžio protokole.

J.Miliaus ataskaitą ketvirtadienį svarstys Vyriausybė - ji spręs, ar atleisti J.Milių iš pareigų.

Klausimas dėl galimybės J.Miliui toliau eiti pareigas iškilo, teisėsaugai pateikus jam įtarimus piktnaudžiavimu tarnyba ir dokumentų klastojimu.

Teisėsauga įtaria, kad šaldytus maisto produktus gaminanti Kauno bendrovė „Judex“ per parlamentarą „tvarkietį“ Petrą Gražulį siekė paveikti Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą, kad ši neskirtų nuobaudų už pažeidimus.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė ir premjeras Algirdas Butkevičius ragina J.Milių trauktis iš pareigų, tačiau nuo 2010 metų tarnybai vadovaujantis pareigūnas teigia to daryti neketinantis.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder