Nepriklausomybės atkūrimo dienai – Kovo-ajai skirti renginiai

Nepriklausomybės atkūrimo dienai – Kovo-ajai skirti renginiai

Kovo 11 d.

Neringos meno mokyklos siunčiamas istorinis laiškas „Mano didvyrių Lietuva" Neringos meno mokyklos "Facebook" paskyroje.

Nidos KTIC „Agila“ meno kolektyvų folkloro ansamblio „Giedružė“ (vad. A. Buržinskienė), kapelos „Joldija“ (vad. L. Vainutis) videosveikinimas Nidos KTIC „Agila“ "Facebook" paskyroje.

Nidos KTIC „Agila“ tautinių šokių kolektyvo „Kalnapušė“ (vad. R. Norvilienė) gimtadienio žygis poromis Kuršių nerijos miškuose.

Nuo 19 val. iki 22 val. ąžuolas Nidoje šalia maestro Vytauto Kernagio skulptūros nušvis trispalvės vėliavos spalvomis.

Virtuali dokumentų paroda „Kovo 11-oji – Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo diena" www.neringosvb.lt ir V. Miliūno bibliotekos "Facebook" paskyroje.

Kovo 11-osios pėsčiųjų žygis

Liudviko Rėzos kultūros centras kviečia Kovo 11-ąją, Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną, švęsti nueinant laisvai pasirinktą 11 km atkarpą savo vietovėje. Žygio maršruto nuotrauką įkelkite komentaruose po skelbimukultūros centro "Faceboo" paskyroje arba siųskite el. p. [email protected]. Burtų būdu trims išrinktiesiems bus įteikti prizai su „Neringos - Lietuvos kultūros sostinės" simbolika. Daugiau informacijos - http://lrezoskc.lt/node/13079

Akcija „Laisvės paukščių takas"

Kovo 11 d., Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną, kviečiame visus prisijungti prie akcijos „Laisvės paukščių takas" ir Kuršių marių pakrantėje papuošti medinę skulptūrą pačių pagamintais paukšteliais.Norinčiuosius prisidėti prie akcijos ir gauti priemones paukšteliams gaminti kviečiame rašyti el. paštu [email protected] arba skambinti tel. (8 469) 53 448. Daugiau informacijos - http://lrezoskc.lt/node/13078

Renginiai Neringos gimnazijoje

Kovo 12 d. 11 val. 1-4 klasių renginys „Išjausti Lietuvą", skirtas Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti. Per regą, klausą, skonį pradinių klasių mokiniai pajaus meilę Tėvynei. Skambės legendos, eilėraščiai, dainos apie Lietuvą, bus kalbamasi apie kulinarinius gaminius. Prisijungimo nuoroda - https://meet.google.com/lookup/fle35tilnu?authuser=0&hs=179

Kovo 12 d. 10 val. Neringos gimnazijos moksleivių konferencija „Apie ką galime kalbėti būdami laisvi?" II ir IV klasių gimnazijos mokiniai pristatys pranešimus pasirinktomis temomis.

Tęstinis ilgalaikis dailės ir technologijų projektas „Lietuvos spalvos", skirtas ir Vasario 16-ajai, ir Kovo 11-ajai paminėti. Dalyvauja 7 ir II gimnazijos klasių mokiniai, neformaliojo būrelio „Mažieji auksarankiai" nariai. Atsakinga dailės ir technologijų vyr. mokytoja J. Kundrotaitė. Projekto rezultatas - paroda, kuri bus viešinama internetiniame puslapyje www.neringosgimnazija.lt ir FB „Neringos gimnazija" profilyje 2021 m. kovo mėn.

Tiesioginė transliacija „Kovo 11-oji: kaip mes laimėjome Laisvę“

Kovo 11 dieną 18 val., švenčiant Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo šventę, Neringos muziejai kartu su „Neringa – kultūros sala“ kviečia jus į jautrų pokalbį su istorike, muziejininke, Neringos atstove Sąjūdžio Seime Vitalija Teresa Jonušiene, kuri pasidalins savo ir mūsų krašto – Neringos – nukeliautais žingsniais iki Laivės, iki Nepriklausomybės atkūrimo 1900 m. kovo 11-ąją.

„Išgirsti, kad tu esi jau nepriklausomos Lietuvos pilietis – tai iš tiesų buvo didelis džiaugsmas“, – laikui nepavaldžios emocijos ir šiandien veržiasi iš V. Jonušienės širdies. Susitikime su vienu iš šviesiausių Kuršių nerijos krašto žmonių!Transliaciją stebėkite Neringos muziejų ir "Kultūros salos" "Facebook" paskyroje.

Organizatoriai: Nidos kultūros ir turizmo informacijos centras „Agila“, L. Rėzos kultūros centras, Neringos gimnazija, Neringos meno mokykla, Neringos muziejai, Neringos savivaldybės V. Miliūno biblioteka, "Neringa – kultūros sala"

 



Skelbiamas projekto „Kompleksinės paslaugos šeimai Neringos savivaldybėje“ partnerių atrankos konkursas

Siekdama atrinkti nevyriausybinę organizaciją, kuri teiktų kompleksines paslaugas šeimai bei būtų atsakinga už kompleksiškai teikiamų paslaugų šeimai koordinavimą, informacijos apie paslaugas teikimą ir konsultavimą, Neringos savivaldybės administracija skelbia projekto „Kompleksinės paslaugos šeimai Neringos savivaldybėje“ partnerio atrankos konkursą.

Neringos savivaldybės administracija projektą „Kompleksinės paslaugos šeimai Neringos savivaldybėje“ įgyvendina pagal 2014-2020 metų Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programos 8 prioriteto „Socialinės įtraukties didinimas ir kova su skurdu“ priemonę Nr. 08.4.1-ESFA-V-416 „Kompleksinės paslaugos šeimai“.

Projekto tikslas – sudaryti sąlygas šeimai gauti kompleksiškai teikiamas paslaugas, užtikrinant paslaugų prieinamumą kuo arčiau šeimos gyvenamosios vietos, siekiant įgalinti šeimą įveikti iškilusias krizes bei derinti šeimos ir darbo įsipareigojimus.

Projekte numatomos įgyvendinti šios kompleksiškai teikiamos paslaugos:

1. Paslaugų šeimai organizavimas ir koordinavimas;

2. Paslaugų šeimai teikimas:

2.1. pozityvios tėvystės mokymai;

2.2. psichosocialinė pagalba;

2.3. šeimos įgūdžių ugdymas ir sociokultūrinės paslaugos;

2.4. mediacijos paslaugos;

2.5. vaikų priežiūros paslaugos;

2.6. pavėžėjimo paslaugos;

3. Potencialios tikslinės grupės informavimas, konsultavimas apie kompleksiškai teikiamas paslaugas šeimai, įtraukimo į paslaugas priemonių vykdymas, tikslinių grupių informavimas apie kitas aktualias savivaldybėje teikiamas paslaugas, vykdomas programas.

Galimi partneriai yra nevyriausybinės organizacijos, kaip jos apibrėžtos Lietuvos Respublikos nevyriausybinių organizacijų plėtros įstatyme.

Paraiškos (su pridedamais dokumentais) gali būti teikiamos nuo 2021 m. kovo 4 d. iki 2021 m. kovo 31 d. (imtinai).

Jeigu paraiškos teikiamos registruotu paštu ar per pašto kurjerį, pašto žymoje nurodyta laiško išsiuntimo data turi būti ne vėlesnė, kaip kvietime dalyvauti atrankos konkurse nurodyta galutinė paraiškų pateikimo data. Paraiškos, gautos po nustatytos datos ir išsiųstos kitais būdais, tai yra faksu, elektroniniu paštu arba kitais adresais, nevertinamos.

Partneris viename užklijuotame voke turi pateikti vieną paraiškos ir prie jos pridedamų dokumentų egzempliorių. Ant voko turi būti užrašyta „Kompleksiškai teikiamų paslaugų šeimai partnerių atrankos konkursui“. Vokai gali būti siunčiami registruotu paštu, per pašto kurjerį arba pristatomi adresu: Taikos. g. 2, Neringa. Karantino metu voką su projekto dokumentais galite įmesti į pašto dėžutę, esančią prie Neringos savivaldybės administracijos laukujų durų. Elektroniniu paštu, faksu ar kitu, nei nurodyta, adresu pateiktos paraiškos neregistruojamos ir laikoma, kad jos nebuvo gautos.

Dėl išsamesnės informacijos prašome kreiptis į Neringos savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus vedėją Audronę Tribulaitę (tel. 8 659 28007, [email protected]) ar į Verslo ir strateginės plėtros skyriaus vedėją Vilmą Kavaliovą (tel. 8 611 31521, [email protected]).

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder