Nidoje parduodamas išskirtinis medinukas stebina kaina

Nidoje parduodamas išskirtinis medinukas stebina kaina

Nidos centre, Naglių gatvėje, parduodami svečių namai. Už jį savininkai prašo 1,5 mln. eurų, tačiau ekspertų nuomone – kaina neadekvati. 15min kalbinta brokerė mano, kad savininkai kartu į šią sumą įtraukė ir verslą, nes už nedidelės kvadratūros pastatus, kad ir Nidos centre, kaina yra per didelė.

Skelbimų portale Aruodas.lt skelbiama, kad už 1,5 mln. eurų parduodami svečių namai Nidoje. „Unikali šio regiono gamta ir aura suteikia visas galimybes įkurti čia jaukius namus savo šeimai ir toliau vystyti svetingumo verslą.

Kompleksas randasi pačiame miestelio centre prie pagrindinės Nidos uosto prieplaukos, kurioje švartuojasi jachtos. Šalia apstu kavinių ir šeimyninių restoranėlių, sezono metu Nida džiugina savo svečius įdomiais kultūriniais renginiais“, – rašoma skelbime.

Patį kompleksą sudaro 2 190 kv. m ploto pastatai. 141 kv. m ploto pastatuose įrengti 4 apartamentai su nedidelėmis virtuvėlėmis, atskirais įėjimais ir savo lauko terasomis.

Pastarasis namas pastatytas 2005 metais. Antrasis – 49 kv. m ploto gyvenamas namas, kuriame įrengti dar 2 butai. Pastarasis statytas 1925 metais, o rekonstruotas 1975 metais. Turtui priklauso 7 arai žemės, kuri nuomojama iš valstybės.

Nurodoma, kad yra įrengta recepcija, valgomasis. Taip pat galimas pirkimas dalimis. „Inreal“ NT brokerė Aušra Višniauskaitė 15min sakė mananti, kad prašoma kaina už kompleksą Nidoje – neadekvati.

Be to, ji pridūrė, kad greičiausiai į šią sumą įeina ir verslas, kurį savininkai vysto šioje teritorijoje. „Jie įsivertino ir nori parduoti daugiau kaip verslą, taip vertinčiau, kodėl jie nusistatė tokią didelę kainą.

Bet yra kitas momentas, kad pardavėjai visada nori daugiau. Ypatingai Nida yra atskira respublika. Kaip Ispanijoje yra Marbelja, tai Lietuvoje yra Nida, kur gali būti neatitinkantys realybės skaičiai“, – aiškino ji.

Pasak jos, jeigu žiūrint į šį objektą tik iš nekilnojamojo turto pusės, 8 tūkst. už kvadratinį metrą yra per daug. Be to, A.Višniauskaitė pastebi, kad su Nida šiuo metu stipriai konkuruoja Palanga.

„Nidos mylėtojai perka daugiau turto Palangoje“, – sakė pašnekovė.

Brokerės, kuri daug metų dirbo Ispanijoje, teigimu, artimiausias Nidos atitikmuo šioje šalyje būtų Marbeljos miestelis. „Kaip iš Vilniaus važiuoti į Nidą, taip iš Madrido – į Marbelją.

Tik tiek, kad ten visada aukšta temperatūra ir žiemą nebūna mažiau 15 laipsnių šilumos. Ką ten gali įsigyti? Viskas yra vieta, vieta, vieta. Gal pačioje Marbeljoje už tokią sumą vilos ir nenupirksi, nebent ji bus toliau nuo jūros, arčiau kalnų.

Bet kokioje Alikantėje arba kitoje Ispanijos pakrantėje gali nusipirkti ir ant jūros kranto“, – komentavo A.Višniauskaitė.

Ji pateikė keletą pavyzdžių, ką galima įsigyti už panašią sumą lietuvių pamėgtuose Ispanijos kurortuose.

Pavyzdžiui, Alikantėje, pirmoje linijoje nuo jūros, parduodama dar tik statoma vila. Namų plotai siekia nuo 400 iki 720, o kaina prasideda nuo 1,29 mln. eurų. Pasirinkimo yra Ispanijos Nidoje, Marbeljoje.

Anot A.Višniauskaitės, ten kainos daug didesnės, čia suvažiuoja gyventi žmonės iš viso pasaulio, taip pat keliasi ir turtingi ispanai.

Iš naujos statybos būstų, ji kaip pavyzdį pateikė „Golden Green“ kompleksą. Jame pastatyti 8 sublokuoti namai, kuriuose įrengta po 3 miegamuosius ir 3 vonios kambarius. Jų kaina prasideda nuo 695 tūkst. eurų.

Greta Marbeljos apsipirkimų gatvės neseniai iškilo 16 namų kompleksas. Architektų iš studijos „Liev & Rodríguez“ projektuotų namų kainos siekia 1,27 mln. eurų. 

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder