Nidoje šią vasarą vėl veiks knygynas

Nidoje šią vasarą vėl veiks knygynas

Nuo birželio 13 d. Nidoje, viešbučio „Jūratė“ verandoje, Pamario gatvėje, atidaromas Vasaros knygynas. Vienintelis Kuršių nerijoje veikęs knygynas buvo uždarytas prieš daugiau nei dvejus metus, tačiau šią vasarą Neringos gyventojai ir atvykę poilsiautojai galės džiaugtis atrinktų knygų asortimentu, susitikimais su autoriais, diskusijomis ir naujausių knygų pristatymais.

„Mintis, kad Neringai trūksta knygų, atsirado dar pernai. Pamačiau atostogaujančios Nidoje pažįstamos  liūdną įrašą feisbuke: prekybos centre bet kaip sumestų knygų nuotrauka ir jos skundas, kad per atostogas kurorte nėra kur nusipirkti geros knygos – ne lėkšto meilės romano. O šį pavasarį knygyno idėją atgaivino dar ir aplinkybė, kad dauguma lietuvių atostogaus savo šalies kurortuose ir tokių skaitytojų kaip ta pažįstama bus ne vienas“, – apie tai, kaip gimė mintis į Neringą sugrąžinti knygas, pasakojo idėjos sumanytojas Dovydas Kiauleikis iš leidyklos „Kitos knygos“.

Knygyno įkūrėjai žada, kad ir išrankiausi skaitytojai ras tinkamą knygą. „Bus ir apie kultinių menininkių Fridos Kahlo ar Marinos Abramović gyvenimus pasakojančių knygų, ir naujausių romanų, kaip Roberto Bolaño „2666“ ar Michelio Houellebecqo „Serotoninas“. Bus rinktinės ir poezijos, ir filosofijos, ir tūkstančių skaitytojų jau pamėgtų romanų – tokių kaip Kristinos Sabaliauskaitės „Perto imperatorė“ ar Taros Westover „Apšviestoji“,“ – pasakoja D.Kiauleikis.

Iniciatyvą įgyvendina leidykla „Kitos knygos“, tačiau Vasaros knygyne bus prekiaujama daugumos Lietuvos leidyklų knygomis, o Vilniuje įsikūręs knygynas „Eureka!“ paruoš specialią knygų anglų kalba lentyną.

Šalia knygyno veiks „Jūratės“ kavinė, kuri skaitytojus aprūpins ne tik kava, bet suteiks ir erdvę renginiams. „Knygų pristatymus dar deriname su autoriais ir leidyklomis, bet jau tikrai žinome, kad į Nidą atvyks rašytoja Virginija Kulviskaitė, taip pat ką tik romaną „Remontas“ išleidusi ir šiemet Jurgos Ivanauskaitės premija apdovanota rašytoja Jurga Tumasonytė. Taip pat planuojame keletą pokalbių su įdomiais pašnekovais, jie bus ne tik apie konkrečias knygas, bet ir aktualiomis temomis. Viską skelbsime socialiniuose tinkluose“, – vasaros planais dalinasi D.Kiauleikis.

„Planuojame, kad knygynas veiks iki pat rugsėjo, o gal ir ilgiau. Aišku, truputį baugu, ar šitas nuotykis leis atpirkti visus kaštus. Idėja tiki ir vietiniai gyventojai, ir Lietuvos leidyklos, tad palaikymo daug. Panašu, kad poilsiautojams irgi reikalinga erdvė su geru knygų asortimentu“, – sako D.Kiauleikis.

Knygynas veiks kasdienis 10–12 ir 16–21 val. Pamario g. 3, Nidoje, „Jūratės“ verandoje. Visos naujienos bus skelbiamos socialiniuose tinkluose su žyma @VasarosKnygynas. Knygyne atsiskaityti bus galima tik kortelėmis.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder