Organizuojama akcija "Skaitmeninė savaitė 2021"

Organizuojama akcija "Skaitmeninė savaitė 2021"

Ugdykite skaitmeninius gebėjimus visą gyvenimą. Nesvarbu kiek Jums metų, būkite visaverčiu skaitmeninės visuomenės piliečiu. Jauskitės puikiai profesinėje, kūrybinėje ir kasdienėje veiklose!

Šių metų akcijos tema - skaitmeninių įgūdžių ugdymas visą gyvenimą.

KAS? 5 tiesioginės vaizdo transliacijos, profesionalūs pranešėjai, galimybė gauti atsakymus į rūpimus klausimus, konkursas, proga laimėti prizus.

KAM SKIRTA? Visiems, norintiems kokybiškai gyventi kintančioje asmeninėje ir profesinėje aplinkoje.

KADA? 2021 m. kovo 22 - 26 d. kasdien nuo 11 val.

KUR? www.prisijungusi.lt, "Prisijungus Lietuva" "Youtube" kanale arba "Facebook"/PrisijungusiLietuva.

Įžanga į "Skaitmeninės savaitės 2021" renginius - kovo 19 d. 10 val. vyksianti nuotolinė konferencija "#PrisijungusiLietuva. Ar prisijungėme?" Ją organizuoja projekto "Prisijungusi Lietuva" vykdytojai kartu su Lietuvos Respublikos Seimo Kultūros komitetu. Konferencijoje bus apžvelgti skaitmeninio amžiaus iššūkiai ir gyventojų pasirengimas jiems, projekto "Prisijungusi Lietuva" rezultatai savivaldybėse, šalies bibliotekų indėlis kuriant skaitmeninę bendruomenę. Bus pristatyta inovatyvių bibliotekų virtuali paroda.

Programa

Kovo 22 d. 11.00 - "Skaitmeninė visuomenė - kvietimas augti". Šių dienų skaitmeninių iššūkių apžvalga ir diskusija su skaitmeninių inovacijų ekspertu Elijumi Čiviliu ir kibernetikos eksperte Vilma Škarnulyte.
Kovo 23 d. 11.00 - "Darbo vietų transformacija". Diskusija su vadovavimo konsultantu, personalo ekspertu Sauliumi Jovaišu ir verslo atsparumo ekspertu Edvinu Kerza.
Kovo 24 d. 11.00 - "Debesų kompiuterija". Pokalbis su inovacijų ekspertu Arnoldu Lukošiumi ir "Google" atstovybės Lietuvoje vadovu Vytautu Kubiliumi.
Kovo 25 d. 11.00 - "Kaip (iš)GYVENTI tarp ekranų?" Pokalbis su Skaitmeninės etikos centro steigėjomis Rasa Jauniškiene ir Renata Gaudinskaite.
Kovo 26 d. 11.00 - "Finansinis saugumas internete". Neįkainojamais patarimais dalinsis ekspertai: SEB banko Prevencijos departamento direktorius Audrius Šapola ir "Swedbank" Lietuvoje banko vyriausioji informacinės saugos vadovė Žygeda Augone.

"Skaitmeninė savaitė" (angl. ALL DIGITAL Week) - visoje Europoje organizuojama kasmetinė skaitmeninės įtraukties ir skaitmeninių įgūdžių ugdymo akcija. Jos tikslas - paskatinti gyventojus atrasti technologijas, jų kuriamą naudą, pasinaudoti skaitmeninėmis galimybėmis savo kasdienėje bei profesinėje veikloje. Daugiau informacijos apie visoje Europoje vykstančias veiklas ir renginius - www.alldigitalweek.eu. Lietuvoje šią akciją nuo 2010 m. koordinavo asociacija "Langas į ateitį", o šiemet - projektas "Prisijungusi Lietuva": efektyvi, saugi ir atsakinga Lietuvos skaitmeninė bendruomenė" drauge su partneriais.

Daugiau informacijos: www.prisijungusi.lt/renginiai/skaitmenine-savaite-2021/ Informacijos galite teirautis ir Neringos savivaldybės Viktoro Miliūno viešojoje bibliotekoje tel. 8 682 14195.


Informacija asmenims ir šeimoms apie galimybę pasinaudoti būsto nuomos mokesčio dalies kompensacija

Asmenims ir šeimoms parama, mokant būsto nuomos mokesčio dalies kompensaciją, teikiama vadovaujantis Lietuvos Respublikos paramos būstui įsigyti ar išsinuomoti įstatymu.

Teisę į būsto nuomos mokesčio dalies kompensaciją turi asmenys ir šeimos, kurie atitinka visus šiuos reikalavimus:

1) gyventojų turto deklaravimo įstatyme nustatyta tvarka už kalendorinius metus deklaruotas turtas ir pajamos neviršija šių dydžių:
lentelė - prisegta

Šeimos dydis Grynosios metinės pajamos, Eur ("į rankas") Turtas, Eur
Asmens be šeimos 7 936 11 904
Dviejų ar trijų asmenų šeimos 15 616 21 504
Keturių ar daugiau asmenų šeimos 4 480 (vienam asmeniui) 9 600 (vienam asmeniui)

2) neturi Lietuvos Respublikos teritorijoje nuosavybės teise būsto arba nuosavybės teise turimas būstas, Nekilnojamojo turto kadastro duomenimis, yra fiziškai nusidėvėjęs daugiau kaip 60 procentų, arba nuosavybės teise turimo būsto naudingasis plotas, tenkantis vienam asmeniui ar šeimos nariui, yra mažesnis kaip 10 kvadratinių metrų arba mažesnis kaip 14 kvadratinių metrų, jeigu šeimoje yra neįgalusis arba asmuo, sergantis sunkia lėtinės ligos, įrašytos į Vyriausybės ar jos įgaliotos institucijos patvirtintą sąrašą, forma;
3) yra išsinuomoję fiziniams ar juridiniams asmenims (išskyrus savivaldybes) priklausantį tinkamą būstą, esantį Neringos savivaldybės teritorijoje ir yra sudarę ne trumpiau kaip vieniems metams būsto nuomos ar išperkamosios būsto nuomos sutartį, kuri yra įregistruota Lietuvos Respublikos nekilnojamojo turto registre.

Asmenys ar šeimos, norėdami gauti kompensaciją, kreipiasi į Neringos miesto savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyrių (Taikos g. 2, Neringa, 8 kab., tel. (8 469) 52394) ir pateikia šiuos dokumentus:

asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą;
būsto nuomos sutartį, sudarytą ne trumpiau kaip vieniems metams pagal Lietuvos Respublikos civiliniame kodekse nustatytas sąlygas ir įregistruotą Lietuvos Respublikos nekilnojamojo turto registre;
metinę gyventojo (šeimos) turto deklaraciją (forma FR0001);
prašymą gauti kompensaciją.

Kompensacijos dydis asmenims ar šeimoms priklauso nuo šeimos narių skaičiaus ir nuomojamo būsto naudingojo ploto, faktiškai tenkančio vienam asmeniui ar šeimos nariui.

Atkreipiame dėmesį, kad asmenys ar šeimos, norintys gauti kompensaciją, neprivalo būti įsirašyti į asmenų ir šeimų, turinčių teisę į paramą būstui išsinuomoti, sąrašą , o įrašyti į sąrašą ir gaunantys kompensaciją, iš jo neišbraukiami.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder