Irena Degutienė: Darbo partija ir V. Uspaskichas tikrai "žino kaip" - meluoti ir šmeižti, apgaudinėti ir sukčiauti

Irena Degutienė: Darbo partija ir V. Uspaskichas tikrai "žino kaip" - meluoti ir šmeižti, apgaudinėti ir sukčiauti

Seimo Pirmininkė Irena Degutienė pateikė Vyriausiajai rinkimų komisijai atsakymą dėl Darbo partijos vadovų jai mestų ir jokiais patikrinamais faktais nepagrįstų kaltinimų neva pirkus rinkėjų balsus Klaipėdoje, kurioje I. Degutienė net nekandidatuoja, rašo 15min.lt.

„Šiandien VRK pateiktame paaiškinime faktais paneigiau Darbo partijos vadovybės man metamus kaltinimus neva pirkus rinkėjus. Šias kalbas paneigė ir Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovai, kurie aiškiai pasakė, kad aš nesu niekaip susijusi su jų įgyvendinamu projektu „Teatras senjorams", kuriuo siekiama paskatinti profesionalaus meno sklaidą tarp garbaus amžiaus žmonių ir jie yra kviečiami nemokamai žiūrėti teatro spektaklius“, – sako I. Degutienė.

Seimo Pirmininkė atkreipia dėmesį, kad pirmiausia ši dezinformacija buvo paskelbta su Darbo partijos atstovais siejamame interneto portale „Balsas.lt“, kuris pastarosiomis dienomis pagarsėjo galimu atlyginimų mokėjimu „vokeliuose“ ir kitų galimų pažeidimų.

„Tai jau ne pirmas atvejis, kai Darbo partijos atstovai viešai skleidžia melagingą šmeižikišką informaciją ir mulkina Lietuvos žmones. Tad aiškiai matome, kad ši partija ir jos atstovai tikrai „žino kaip“: žino, kaip meluoti ir šmeižti, žino, kaip apgaudinėti ir sukčiauti“, – sako I. Degutienė.

Seimo Pirmininkė paprašė VRK nedelsiant ištirti, kas paskleidė tiesos neatitinkančią ir ją, kaip kandidatę, neva kompromituojančią informaciją bei imtis visų priemonių, kad tokia informacija būtų paneigta, o ją paskleidę asmenys nubausti įstatymų nustatyta tvarka. I. Degutienė taip pat paprašė esant galimybei šią situaciją išnagrinėti artimiausiame VRK posėdyje, kad bet kokios abejonės būtų išsklaidytos dar iki šį sekmadienį vyksiančio pakartotinio balsavimo Seimo rinkimuose.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder