Ateitis - Jūsų rankose

Ateitis - Jūsų rankose

Kovo 15 dieną Klaipėdos rajono gyventojai rinksis tarp dviejų priešingų polių – senos tvarkos ir naujo požiūrio. Antrajame tiesioginių mero rinkimų ture susigrums Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio kandidatė Audronė Balnionienė ir dabartinis meras socialdemokratas Vaclovas Dačkauskas. Apie antrojo turo įžvalgas kalbamės su „naujojo politinio vėjo“ atstove Audrone Balnioniene.

KAIP VERTINATE PIRMOJO RINKIMŲ TURO REZULTATUS IR ŽINIĄ, JOG VALDANČIOJI KOALICIJA JAU SUDARYTA?

Džiaugiamės, kad didžioji Klaipėdos rajono gyventojų dalis patikėjo mūsų idėjomis ir savo balsais parodė, jog ne tik Gargždų, bet ir kitų seniūnijų gyventojai jau seniai nori permainų. Tai išties puikus rezultatas. Už liberalus balsavo! Ir liberalai laimėjo rinkimus! Iškovoti šeši Tarybos nario mandatai. Bet tai tik pusiaukelė. Pripažinkime, kad liberalų sėkmė daugeliui mūsų politinių kolegų buvo netikėta. Tai parodo ir faktas, kad žinia apie susiformavusią valdančiąją daugumą paskelbta mero rinkimams dar nepasibaigus. Jie apsipratę vieni su kitais, nusiteikę toliau ramiai plaukti pasroviui, o mūsų tikslas – įnešti veržlų, jaunatvišką požiūrį į rajono valdymą. Manau, kad tai, ar Klaipėdos rajone įsivyraus nauji politinių permainų vėjai, lems antrasis mero rinkimų turas. Tikiu, kad gyventojai pasirinks naujo požiūrio politikę, gebančią prisiimti atsakomybę už savo sprendimus, skiriančią deramą dėmesį socialinei aplinkai, verslo ir turizmo plėtrai, jaunimo poreikiams, nevyriausybinių organizacijų iniciatyvoms, trokštančią naujovių, turinčią pakankamai kompetencijų užsibrėžtiems tikslams įgyvendinti ir, svarbiausia, gebančią kurti bei leisti kurti kitiems.

RINKIMŲ KAMPANIJOS METU BUVO PASKLEISTAS GANDAS, KAD JŪSŲ IR LIBERALŲ SĄJŪDŽIO TIKSLAS – KLAIPĖDOS RAJONO TERITORIJŲ PRIJUNGIMAS PRIE KLAIPĖDOS MIESTO. KĄ GALITE Į TAI ATSAKYTI?

Apie tai negali būti nė kalbos. Mūsų deklaruojamas bendradarbiavimas su Klaipėdos miestu, Klaipėdos regiono savivaldybėmis, tai – gerosios patirties sklaida, naujų investicinių projektų, darbo vietų atsiradimas, rajono regioninio patrauklumo didinimas. Tai apima bendros dviračio takų, transporto infrastruktūros, švietimo sistemos tobulinimą, turizmo plėtrą. Klaipėdos rajoną su aplinkinėmis savivaldybėmis turėtų vienyti bendradarbivimas sprendžiant bendrus viešųjų paslaugų klausimus, taip užtikrinti visų apskrities savivaldyių gyventojų gerovę.

Galiu pacituoti ir Klaipėdos miesto mero Vytauto Grubliausko viešai spaudoje išsakytus žodžius: „Nė viename Klaipėdos miesto strateginio planavimo dokumente nėra numatyta prie miesto prijungti priemiestines Klaipėdos rajono teritorijas. Priešingai, Klaipėdos miesto politikai yra iškėlę sau tikslą – gyventojų skaičių didinti ne gretimų rajonų teritorijų sąskaita, o nuosekliai investuojant į miesto gyvenamųjų rajonų infrastruktūros gerinimą, taip sukuriant geresnes gyvenimo sąlygas pačiame mieste“.

KO KOVO 15 DIENĄ PALINKĖTUMĖTE RINKĖJAMS?

Visų pirma – būkite aktyvūs ir pilietiški! Būtinai ateikite balsuoti! Džiaugiuosi, kad Klaipėdos rajono skyriaus darbą, idėjas itin palankiai įvertino ir Liberalų sąjūdžio lyderiai. Sulaukėme daug gerų žodžių iš partijos pirmininko Eligijaus Masiulio. Didžiulį palaikymą išreiškė ir europarlamentaras Antanas Guoga. Labai vertinu tai, kad tai nėra tik tušti žodžiai.

Palaikymą liberalų kandidatams į merus viešai pareiškė ir stipriausia Lietuvos politinė dešinioji jėga – Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai. Partijos pirmininkas teigė, jog laikysis bendros nuostatos – rems liberalus, jeigu jie ne konkurentai antrajame ture.

Tenka apgailestauti, kad šiuo metu partija ,,Tvarka ir teisingumas“, agitavusi už pokyčius, viešai jų atsižadėjo pasukdama senosios tvarkos link. Tikiu, jog rinkėjai įvertins, kad nuo jų nuomonės buvo nusigręžta. Todėl dar atsakingiau balsuos antrajame ture, pasirinkdami tą kandidatą, kuris neišsižada savo žodžių ir nuoširdžiai tiki naujomis idėjomis. Gavę pasitikėjimo ir dirbdami išvien su visais, kurie siekia pokyčių, būsime stiprūs, kad keistume įsisenėjusią tvarką.

Todėl kovo 15 dieną tvirtai atsakykite sau į klausimą, kas geriau – stagnacija ir spengianti tyla ar ėjimas pirmyn ir teigiami pokyčiai.

Politinė reklama. Užs. Nr. 163119 . Politinė reklama apmokėta iš Lietuvos Respublikos Liberalų sąjūdžio Klaipėdos rajono rinkimų apygardos Nr. 21 kandidatų sąrašo politinės kampanijos sąskaitos.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder