Atrasti kurortą ne sezono metu: Palangos koncertų salėje kultūros ir pramogų balansas

Atrasti kurortą ne sezono metu: Palangos koncertų salėje kultūros ir pramogų balansas

Palangos koncertų salė tampa svarbi ne tik miesto, bet ir visos Lietuvos kultūrinio žemėlapio dalimi – pernai salėje renginiai užpildė net 38 savaitgalius. Palyginus su ankstesniais metais, tai – net 44 proc. daugiau. Taip pat sėkmingai Palangos koncertų salei prasideda ir 2020 m. – šiandien renginiams rezervuoti visi pirmojo pusmečio savaitgaliai.

2019-aisiais palangiškiai ir kurorto svečiai ištisus metus galėjo rinktis iš 125 skirtingo žanro muzikinių ir teatrinių pasirodymų. Šiais metais salės lankytojų taip pat lauks įvairios kokybiškos pramogos – nuo Europos pučiamųjų orkestrų čempionato iki latvių grupės „Brainstorm“ bei „Eurovizijos“ laimėtojo Salvadoro Sobralio koncertų.

Dėmesys kurortui – ne sezono metu

Pernai daugiausiai lankytojų susidomėjimo sulaukė gruodžio mėnesio – Jazzu, Jeronimo Miliaus „Queen show“ bei vasaros sezonu vykę koncertai. Tiesa, Palangos koncertų salės direktorė Aida Aleksandrovienė pastebi naują tendenciją, kad ir ne sezono metu atlikėjai traukia būrius lankytojų. Pavyzdžiui, kovo mėnesį vykęs „Original Enigma Voices“ koncertas, lapkritį „Pink Floyd“ muzikos šou „Brit Floyd“ bei gruodį Kastyčio Kerbedžio koncertas sulaukė ne ką menkesnio Palangos ir svečių dėmesio.

„Nuo pat salės atidarymo iki šios dienos vienas pagrindinių Palangos koncertų salės tikslų – jungti miesto bendruomenę ir jos svečius į kultūrinius, pramoginius bei visuomeninius renginius šitaip mažinant sezoniškumo įtaką kurorte“, – teigia A. Aleksandrovienė.

Būtent todėl kasmet koncertų salė tampa vis svarbesniu kultūrinu traukos objektu ne tik Palangos mieste, bet ir Lietuvos kultūrinio žemėlapio dalimi. Salė padeda sutraukti svečių įvairiais metų laikais ir iš skirtingų vietovių – nuo užsieniečių kaimynų iki didžiųjų Lietuvos miestų gyventojų. 

Nuo Europos pučiamųjų orkestrų čempionato iki „Eurovizijos“ laimėtojo

Svarstantys 2020 m. pradžioje apsilankyti Palangoje, turi galimybių pasižvalgyti ir po koncertų salės repertuarą, nes šiandien jau visi savaitgaliai nuo vasario iki gegužės mėnesio rezervuoti koncertams ir pasirodymams. 2020 metais lankytojai galės rinktis iš daugybės renginių, o organizatoriai viliasi, kad būtent Europos pučiamųjų orkestrų čempionatas, „Original Enigma Voices“, „Brainstorm“, Salvadoras Sobralis, „The Adele Songbook“ projektas bei nacionalinis Sakartvelo baletas sulauks daugiausiai dėmesio.

„Pavyzdžiui, Europos pučiamųjų orkestrų čempionatas – svarbus šio žanro renginys, kuris pirmą kartą atvyksta ne tik į Palangą, bet ir bendrai į visas Baltijos šalis. Taip pat jau šiandien kviečiame miesto svečius ir gyventojus planuoti 2021-ųjų pasitikimą būtent Palangoje, kadangi Naujųjų išvakarėse salėje skambės geriausios žinomos atlikėjos Adelės dainos, kurias atliks britų „X Factor“ finalininkė Katie Markham su savo projektu „The Adele Songbook“, – šių metų ryškiausius Palangos svečius vardija A. Aleksandrovienė.

Planuojant kiekvienus Palangos koncertų salės metus valdytojams svarbiausia yra turinio kokybė. Kadangi atnaujintoje koncertų salėje įrengta profesionali bei galinga elektroakustinė sistema, įdiegti modernūs apšvietimo sprendimai ir pasirūpinta žiūrovų patogumu, čia gali vykti gerokai platesnio asortimento ir aukščiausio lygio klasikinės, populiariosios, roko muzikos koncertai, dramos, spektakliai. Būtent tokie pokyčiai ir suteikia galimybę į Palangą atsivežti geriausius ir geidžiamiausius šiandienos renginius.

Poilsis Palangoje derinamas su renginiais 

Būtent turinio kokybė, pasiūla ir gamtinis privalumas – jūra – grąžina Palangą į poilsiautojų akiratį ne tik vasarą, bet ir žiemą. Organizatoriai tiki, kad vis dažniau kitų Lietuvos miestų ir kaimyninių šalių gyventojai savo poilsį Palangoje derina prie salės renginių pasiūlos.

„Kiekvienais metais vis stipriau juntamas didėjantis poilsiautojų srautas Palangoje ne tik vasarą, bet ir ištisus metus. Dėl šios priežasties atitinkamai didėja ir kultūrinių, pramoginių renginių poreikis. Šiandien galime drąsiai teigti, kad pusantrų metų besitęsiančios pastangos pritraukti geidžiamiausius renginius į Palangą pradeda rodyti rezultatus – renginių organizatoriai kurortą atranda visus metus“, – sako A. Aleksandrovienė.

Palangos koncertų salę valdo UAB „Palangos koncertų salė“. Ši įmonė priklauso lietuviško kapitalo įmonių grupei UAB „Infrastruktūra LT“, kuri specializuojasi visuomeninės paskirties sporto bei kultūros objektų valdymo ir infrastruktūros projektų vystymo srityse.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder