Baigtas ikiteisminis tyrimas dėl incidento Palangos atrakcionuose

Baigtas ikiteisminis tyrimas dėl incidento Palangos atrakcionuose

Klaipėdos apylinkės prokuratūroje baigtas ikiteisminis tyrimas dėl didelį atgarsį visuomenėje sukėlusio incidento Palangos atrakcionuose. 11 tomų baudžiamoji byla perduota Palangos miesto apylinkės teismui.

Kaltinimai dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo dėl neatsargumo pareikšti 41 m. Nyderlandų piliečiui P. J. M. L.

Jis kaltinamas tuo, kad būdamas uždarosios akcinės bendrovės "Leander LTU" direktoriumi neužtikrino Palangoje, Basanavičiaus gatvėje, eksploatuojamų atrakciono įrenginių tinkamos techninės priežiūros, dėl ko 2011 m. rugpjūčio 17 d., dingus elektrai, sustojo veikęs atrakcionas "Move IT". Jame buvę devyni vaikai apie 40 min. kabojo žemyn galvomis 4-7 metrų aukštyje, patirdami įvairių sveikatos sutrikimų.

"Bendrovės direktorius, pažeisdamas keletą Lietuvos Respublikos teisės aktų, reglamentuojančių ir darbo santykius, ir potencialiai pavojingų įrenginių priežiūrą, bei pats neturėdamas tinkamos kvalifikacijos tokiam darbui, paskyrė atrakcionus įrengti, naudoti ir prižiūrėti tokios kvalifikacijos neturinčius darbuotojus. Be to, bendrovė Palangos centre pastatė atrakcionus, neturėdama tam savivaldybės leidimo", - sakė valstybinį kaltinimą teisme palaikysianti prokurorė Kristina Prialgauskienė.

Pasak prokurorės, ikiteisminio tyrimo metu nustačius, kad penkiems atrakcione buvusiems vaikams dėl atrakcionus prižiūrėjusių darbuotojų nekompetentingumo buvo nesunkiai sutrikdyta sveikata, įtarimai bendrovės direktoriui buvo pareikšti dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo dėl neatsargumo.

Pirmą kartą Palangos miesto apylinkės prokuratūroje nutraukus ikiteisminį tyrimą dėl darbų saugos ir sveikatos apsaugos darbe reikalavimų pažeidimo, 2012 m. vasario mėnesį Klaipėdos apygardos vyriausiojo prokuroro Giedriaus Danėliaus nutarimu tyrimas buvo atnaujintas, pavedus jam vadovauti Klaipėdos apylinkės prokuratūrai.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder