Bilietų likimas sprendžiamas Vyriausybėje

Bilietų likimas sprendžiamas Vyriausybėje

Vyriausybės atstovė Klaipėdos apskrityje Daiva Kerekeš turėjo dar kartą pratęsti terminą, iki kurio miesto politikai turi apsispręsti, ar reikia vėl leisti prekiauti lengvatiniais bilietais autobusuose.

Ginčas tarp miesto valdžios ir Vyriausybės atstovės kilo po to, kai ji išnagrinėjo visuomenininkų skundą dėl miesto Tarybos sprendimo nuo sausio autobusuose nebepardavinėti lengvatinių bilietų. D. Kerekeš mano, kad jis pažeidžia aukštesnius teisės aktus ir nurodė jos teikimą apsvarstyti artimiausiame posėdyje.

Savivaldybei paprašius duoti jai daugiau laiko apsispręsti, D. Kerekeš leido sprendimą priimti iki gegužės 1-osios. Tačiau praėjusiame miesto Tarybos posėdyje šis klausimas nebuvo svarstomas.

"Savivaldybė informavo, kad kreipėsi išaiškinimo į Vyriausybę, todėl terminą pratęsiau iki birželio 1-osios. Tai reiškia, kad miesto Taryba turės apsispręsti gegužę vyksiančio posėdžio metu", - sakė D. Kerekeš.

Savivaldybės administracijos Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus informavo, kad Vyriausybės prašoma nustatyti, ar iš tiesų lengvatiniai bilietai turi būti pardavinėjami visuose prekybos taškuose.

"Atsakymas turėtų būti gautas jau artimiausiu metu. Tada bus formuluojamas ir sprendimo projektas", - sakė R. Mockus.

Transportininkų duomenimis, autobusuose nebepardavinėjant lengvatinių bilietų, kovą bendra pardavimo apimtis jau buvo sumažėjusi 40 proc. Sausį mažėjimas siekė apie 10 proc.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder