Britai atranda Kuršių neriją

Britai atranda Kuršių neriją

Būkite tarp pirmųjų, atradusių pasigėrėjimo vertą Lietuvą. Atraskite pigų ir nesugadintą Lietuvos pajūrį, siūlo britams "Daily Mirror".

Visoje Europoje kyla kainos, vis mažiau ir mažiau vietų, kuriose galima pasimėgauti atostogomis už prieinamą sumą ir pasiekti jas per neilgą kelionę lėktuvu.

Tačiau Europoje yra vieta, kurioje galima pailsėti prie mylias besitęsiančio nepriekaištingai švaraus smėlio paplūdimio, važinėti dviračiu po nuostabius miškus ir nedidelius jaukius miestelius... Ir sočiai papietauti mažiau, nei už dešimt svarų, o alus kainuoja tik 80 pensų už pintą.

Tai Lietuva. Tiksliau - tai Kuršių nerija, siaura žemės juosta, sudaryta iš didžiulių miškais padengtų smėlio kopų, besitęsianti 60 mylių tarp Baltijos jūros vienoje pusėje ir gėlo vandens lagūnos kitoje.

Šią vietą jau daugelį metų mėgsta rusai ir vokiečiai, tačiau britų turistai jos dar neatrado.

Siauriausia Kuršių nerijos vieta - tik 400 jardų, o nuo didelių kopų galima matyti vandenį iš abiejų pusių.

Ji taip pat puikiai išsaugota. Didžioji Kuršių nerijos dalis yra nacionalinis parkas. 2000-aisiais UNESCO šią vietovę paskelbė pasauliniu paveldu. Tai reiškia, kad čia nerasite daugiaaukščių viešbučių ir masinio turistų antplūdžio, nes bet kokios statybos yra griežtai derinamos su vietinėmis tradicijomis ir aplinkosaugos reikalavimais.

Jei norite triukšmingų vakarėlių ir naktinių klubų, keliaukite į Ibizą ar Ayia Napa, tačiau jei norite iš tikrųjų pailsėti, pasidžiaugti unikaliu gamtos grožiu, ši vieta nepralenkiama, rašo „Daily Mirror“.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder