Dangaus šventei sukliudė stiprus vėjas

Dangaus šventei sukliudė stiprus vėjas

Rugpjūčio pirmąją klaipėdiečiai šventė 761-ąjį uostamiesčio gimtadienį. Pasibaigus Klaipėdos kultūros magistro vardo suteikimo bei „Vėtrungės“ įteikimo ceremonijai, šventės dalyviai pradėjo rinktis Lietuvininkų aikštėje, kur 22 valandą planavo atvažiuoti „Ugnies paradas” ir palydėti juos į oro balionų pakilimo į naktinį dangų ceremoniją.

Dėl prastų oro sąlygų ugnies šou vėlavo – pirmas Klaipėdos oreivių klubo skrydis, turėjęs įvykti 18:30 val, startavo tik 20:30 val. Nusileidę už Gargždų ir atlikę užduotis tikslumui, pusę vienuolikos klubo nariai atvažiavo „ugnimi besispjaudančiomis” mašinomis į susirinkimo vietą ir kartu su švenčiančiųjų minia pajudėjo Kruizinių laivų terminalo link.

Ten klaipėdiečius pasitiko grupė „Grock” ir "ugninės” mašinos. Pagal programą, Klaipėdos gimtadienio kulminacija turėjo tapti oro balionų akcija „Naktinis švytėjimas”, kuomet į dangų pakiltų daugiau nei 20 oro balionų. Numatytas renginys neįvyko, nes, anot Birštono oreivių klubo „Aidenis” piloto Žydrūno Kazlausko, balionų atitrūkimą nuo žemės sutrukdė per stiprus vėjas: „Mes bandėme pastatyti balioną, tačiau vėjas jį vartė į visas puses. Buvo neįmanoma jo pripūsti, nes stiprūs gūsiai iki 30 km/h nuolat užpūsdavo balioną.”

Tačiau, nepaisant neįvykusios dangaus šventės, Klaipėdos gyventojai gyrė įvykusį renginį. „Oras šiek tiek nuvylė, bet tokia iniciatyva vis tiek yra sveikintina ir šventė mums patiko”, - sakė dizaineris Marius, atėjęs į koncertą su draugais.

Anot policijos pareigūnų, renginyje dalyvavo apie 300 žmonių.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder