Dėl valdžios rajone vis dar deramasi

Dėl valdžios rajone vis dar deramasi

Savivaldos rinkimų rezultatai Klaipėdos rajono politikams - kietas riešutėlis. Į dvi pagrindines stovyklas pasiskirsčiusios partijos dar iki galo nenusprendė, kas ir kaip valdys rajoną.

Rajono savivaldybės Taryboje 27 mandatus pasidalijo keturios partijos: "Tvarka ir teisingumas" - 10, Tėvynės sąjunga-krikščionys demokratai - 7, socialdemokratai - 5, Žemaičių partija - 3, Liberalų ir centro sąjunga - 2.

Dar prieš rinkimus socialdemokratai su konservatoriais sudarė kol kas tvirtą koaliciją, kuri buvo valdančioji dauguma rajono Taryboje pastaruosius ketverius metus. Ši koalicija naujoje Taryboje turės 12 mandatų. Tačiau daugiausiai mandatų per šiuos rinkimus laimėję rajono "tvarkiečiai" siekia sudaryti naują valdančiąją daugumą.

"Rajono žmonėms reikia permainų - tai parodė ir rinkimai. Juk aštuonerius metus - ta pati valdžia", - "Vakarų ekspresui" sakė partijos "Tvarka ir teisingumas" rajono skyriaus pirmininkas Sigitas Karbauskas.

Jis teigė, jog su Žemaičių partijos bei Liberalų ir centro sąjungos atstovais yra pasirašę preliminarią sutartį dėl valdančiosios daugumos sudarymo Taryboje. Tokia koalicija turėtų 15 mandatų. Už tai abiem partijoms pasiūlyti vicemero ir dviejų administracijos direktoriaus pavaduotojų postai. Tačiau, anot S. Karbausko, dar nesusitarta, kas pretenduos į šias pareigybes.

Paklaustas, ar pats sieks rajono mero posto, S. Karbauskas patvirtino, jog taip, nes nebijo prisiimti atsakomybės.

"Tačiau apie postus ir pretendentus į juos dar anksti kalbėti, dar vyksta derybos, tarsimės su visais Tarybos nariais. Dar turime daug laiko, karštomis galvomis nieko nereikia daryti, nuslūgs porinkiminė euforija, o tada ir prasidės normalus darbas",- sakė S. Karbauskas.

Tačiau mažiau mandatų iškovojusios partijos dar nėra iki galo apsisprendusios, kuriuo keliu pasukti.

"Iš tikrųjų tai neturiu ką komentuoti. Mes dar nesame su niekuo pasirašę jokių sutarčių. Buvome susitikę po rinkimų trijų partijų atstovai: apsitarėme, peržiūrėjome programas, įsitikinome, kad didelių priešpriešų tarp jų nėra. Nesidalijome dar jokių postų, nes neaišku, kas juos užims. Kas dirbs pagrindiniame savivaldybės penketuke - eis mero, vicemero, administracijos direktoriaus, dviejų jo pavaduotojų pareigas, yra labai svarbu, nes tai turi būti darbinga komanda. Ne partijos, o žmonės tuose postuose yra svarbiausia. Mes pasirengę išklausyti visų pasiūlymų, atsakomybės nesikratome, turime įvairių idėjų", - sakė Liberalų ir centro sąjungos Klaipėdos rajono skyriaus pirmininkas Algirdas Liaudanskis.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder