Dviratininkams sutrukdė Jūros šventė

Dviratininkams sutrukdė Jūros šventė

Vakar tarptautinės kampanijos "Žygis Baltijai" iniciatoriai Klaipėdoje supažindino su savo siekiais. Kampanijos šūkis "Mums reikia gyvos Baltijos!"

Žygio tikslas - per 3 mėnesius dviračiais nuvažiuoti 3 500 km aplink Baltijos jūrą, aplankyti 9 šalis ir surinkti žmonių, neabejingų Baltijos jūros likimui, parašus po peticija.

Kiekvienoje iš šalių raginama dviratininkus prisijungti prie žygio. Tačiau pagrindiniai žygio dviratininkai - Chosė Antonijus Kamačas Garsija (Jose Antonio Camacho Garcia) iš Ispanijos ir Kristoferis Haringa (Christopher Haringa) pripažino, kad Lietuvoje buvo sunku surasti dviratininkų, nes uostamiestyje vyko Jūros šventė.

Paprastai važiuoja 10 žmonių komanda, kurios nariai keičiasi kiekvienoje šalyje.

Dvitarininkai startavo šiemet birželio 8 d. Malmėje (Švedija). Iki šiol jau nuvažiuota per 2 600 km ir jau aplankytos 6 šalys - Švedija, Suomija, Rusija, Estija, Latvija ir Lietuva. Surinkta daugiau kaip 15 tūkstančių parašų po peticija, išreiškiančia piliečių valią išsaugoti gyvybingą Baltijos jūrą.

Peticiją ketinama įteikti šiemet spalio 3 d. Kopenhagoje vyksiančios HELCOM komisijos posėdžio metu įvairių šalių aplinkos ministrams.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder