Fotoaparato objektyvas išjudino terlius statybininkus

Fotoaparato objektyvas išjudino terlius statybininkus

Su VE.lt redakcija susisiekė susirūpinęs klaipėdietis Vygandas, kurį papiktino miesto gatves teršiantys sunkvežimiai. „Ar tai normalu, kad iš Pilies uosto važiuojantys sunkvežimiai teršia mūsų miestą? Tikriausiai laukiama, kol palis, po lietaus turbūt bus iš viso geras vaizdas?“, - klausė Vygandas.

Miesto tvarkymo ir švaros taisyklėse numatyta, jog statybos ar remonto darbus vykdanti organizacija turi pasirūpinti gatvių ir šaligatvių švara, deja, panašu, kad Pilies uoste besidarbuojančiai organizacijai tai nė motais.

„Organizacijos, vykdančios statybos ar remonto darbus, visą statybos laikotarpį privalo prižiūrėti statybos aikšteles, kelius ir greta statybos objektų esančias gatves ir šaligatvius. Transportas turi būti eksploatuojamas taip, kad nebūtų teršiamos gatvės, šaligatviai, šalia statybvietės esanti aplinka. Užbaigus statybos darbus, statybos rangovas ar užsakovas (statytojas) privalo per protingą terminą, suderintą su Savivaldybės administracija, sutvarkyti aplinką, o esant sugadintai dangai, atkurti ją ir apie aplinkos sutvarkymo darbus pranešti Savivaldybės administracijos direktoriui“, - rašoma taisyklėse.

Perskaičiuos šią taisyklių nuostatą, daugeliui turbūt kyla klausimas, kas yra minimasis „protingas terminas“, ar vykdoma į statybas vedančių kelių, šaligatvių kontrolė ir priežiūra?

„Taip, iš jūsų nuotraukų matyti, jog taisyklių nuostatos tikrai pažeistos ir gan stambiu mastu. Mes registruojame visus skundus, tikriname ir kontroliuojame situaciją. Be abejonės, Miesto tvarkymo skyrius turės užsiimti miesto gatvių tvarkymu, o pažeidžiantys taisykles turės būti nubausti“, - teigė Klaipėdos miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė.

Įdomu tai, jog į minėtą vietą atvykus VE.lt redakcijos darbuotojams ir pažeidimus įamžinus nuotraukose, net keli statybų aikštelės darbuotojai ėmėsi darbo. Kol fotografas fotografavo, vyrai griebėsi savo ginklų – šluotų ir ėmė šluoti gatvę.

„Manau galima imtis kažkokių priemonių ir sustabdyti purvo vežimą į Klaipėdos gatves, nes dabar vieni nebaudžiami teršia, kiti valo. Gal galime kažko pasimokyti ir iš Vokiečių?“, -  svarstė skaitytojas Vygandas.

K. Vintilaitė VE.lt teigė, jog buvo gauta skundų dėl iš statybų aikštelės sklindančio triukšmo, apsaugos reikalavimų nesilaikymo, tačiau tokio masto gatvių teršimo jai dar neteko matyti.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder