Gintaro įlankos puošti kūrėjai nesiveržia

Gintaro įlankos puošti kūrėjai nesiveržia

Dar vasario mėnesį Kuršių nerijos nacionalinio parko (KNNP) direkcijos paskelbtas tarptautinis konkursas nendrinėms skulptūroms Juodkrantėje, Gintaro įlankoje, sukurti bei pastatyti ažiotažo nesukėlė. Šiemet pasirinkta tema – „Kuršių nerijos simboliai“.

Pernai buvo gauti net 29 Lietuvos ir Latvijos kūrėjų pasiūlymai, skulptūrų eskizai, o šiemet – tik 13. Konkursas formaliai turėjo baigtis kovo 20-ąją, tačiau jis pratęstas iki balandžio 3-iosios imtinai.

Anot KNNP direktorės Aušros Feser, menininkai turi galimybę improvizuoti bei pateikti savo vizijas, kokius pusiasalio gamtos, kultūros simbolius jie laiko svarbiausiais, įdomiausiais, vertingiausiais.

Kiekvienos skulptūros autoriui bus skiriama piniginė 400 eurų premija, suteikiamas apgyvendinimas dviviečiame kambaryje (galimybė apsistoti su talkininku). Taip pat kompensuojamos maitinimo išlaidos, dienai – 7,60 euro (talkininko maitinimo išlaidos nekompensuojamos).

„Lietuvos žinioms“ A. Feser teigė, jog yra šiek tiek keista dėl palyginti pasyvaus menininkų dalyvavimo unikaliame konkurse.

„Regis, sąlygos tikrai labai geros. Ir piniginė premija skiriama, ir apgyvendinimas. Sulaukėme įvairių pasiūlymų, eskizų. Tikėjomės, kad bus bent jau toks pats susidomėjimas skulptūrų pastatymu, kaip pernai. Na, jos bet kuriuo atveju papuoš Gintaro įlanką. Šiemet siūloma pastatyti ir nendrinę vėtrungę, ir žuvį, ir stilizuotą žvejo namą“, – teigė ji.

Birželio 5–14 dienomis vandenyje vyksiančio simpoziumo metu bus pastatytos 5 skulptūros. Jas tradiciškai planuojama sudeginti per Baltų vienybės dieną, rudens lygiadienį rugsėjo 22-ąją.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder