Gražiausias Klaipėdos gėlynas: kas pirmauja?

Gražiausias Klaipėdos gėlynas: kas pirmauja?

Likus mažiau nei savaitei iki VšĮ „Mūsų kiemo“ organizuojamo gražiausio gėlyno prie daugiabučio konkurso pabaigos, organizatoriai praneša – Klaipėdoje pirmauja Alksnynės g. 21 gėlynas, surinkęs daugiausiai balsų socialiniame tinkle „Facebook“. Konkurso iniciatoriai ragina suskubti atsiųsti savo gėlyno nuotrauką ir balsuoti – konkurso pabaiga jau ne už kalnų.

„Žavimės Alksnynės g. 21 gėlyno savininkų išmone, kūrybiškumu ir tikimės, kad sulauksime dar ne vienos puikios Klaipėdos gėlyno nuotraukos. Džiaugiamės, kad pagrindinis šio konkurso tikslas – gyvinti daugiabučių aplinką – tampa realybe, ir sulaukiame nemažai įspūdingų gėlynų nuotraukų“, - pasakojo „City Service“ Klaipėdos regiono vadovas Mindaugas Genys.

„Labai mažai kas rūpinasi aplinka, kurioje gyvena. Besirūpinančių jos grožiu pasitaiko dar rečiau. Asmeniškai, aš labai mėgstu gėles, jas sodinti ir prižiūrėti. Nusprendžiau pradžiuginti save ir kitus, todėl ir įrengiau šį gėlyną. Daugiausiai vargo buvo surinkti akmenis – dalis jų yra iš jūros dugno, parvežti iš Kretingos. Taip pat yra ir akmenų iš Mažeikių“, - sakė gėlyno savininkė Nijolė Kybartienė. Moteris taip pat pasakojo, kad gėlynu rūpinasi jau 5 metus, stengiasi, kad jis žydėtų kuo ilgiau ir pirmenybę teikia ilgametėms gėlėms bei dekoratyviniams krūmams. Nijole prisipažino, kad gėlynu žavisi daug kas, bet nedaugelis yra pasiryžę patys papuošti kiemų aplinką.

Gėlynas sulaukė ne vieno pagiriamojo žodžio. „Žardės būsto“ vadybininkas Algimantas Vasiliauskas, kuris prižiūri Alksnynės g. 21 namą, prisipažino sulaukęs klausimų iš gretimų namų gyventojų, kas taip kūrybingai įrengė gėlyną.

Organizatoriai ragina Klaipėdos miesto gyventojus neatsilikti nuo pirmaujančios miesto gėlininkės, dalyvauti konkurse ir gėlynų nuotraukas skelbti „Facebook“, „Mūsų kiemo“ puslapyje (www.facebook.com/MusuKiemas). Konkurse gali dalyvauti tiek gėlynus sukūrę gyventojai, tiek juos pamatę ir nufotografavę praeiviai. Konkursas vyksta iki birželio 11 d. 12 val.

Konkursą remia „City Service“ grupei priklausančios daugiabučius namus aptarnaujančios bendrovės Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose. Šios įmonės įsteigė prizus savo aptarnaujamų namų gyventojams.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder