Ilona Balsytė Kretingoje dainuos su bardais

Ilona Balsytė Kretingoje dainuos su bardais

Kretinga nepaliauja stebinti aktyvumu. Birželio 1 dienąprasidėjusius Kretingos miesto šventės renginius „Ateities Kretinga“ tęsia dainuojamosios poezijos mylėtojai.

Šiemet jau septintą kartą vyksiančiamebardų muzikos koncerte„Baltas paukštis“ savo kūrybą žiūrovams pristatysaktorė Ilona Balsytė ir gitaros virtuozas Martynas Kuliavas. Jie kviečia žiūrovus į teatralizuotą koncertąpajūrio mieste, Kretingoje.

 „Nors muzika negali atnešti lietaus, tačiau ji atgaivina sielą. Kviečiame pajūrio miesto gyventojus ir svečius svajoti, susimąstyti, pasijuokti ir drauge pamuzikuoti šį penktadienį Kretingoje“, – sako aktorė Ilona Balsytė.

,,Projektas kiekvienais metais atranda vis naujas asmenybes, kurios į koncertinę programą įlieja naujos kūrybos ir išskirtinės gyvos muzikos, kuri supažindina Žemaitijos regiono miesto klausytojus suįvairiais Lietuvos menininkais“, – sako renginio organizatorė, Kretingos rajono kultūros centro direktoriaus pavaduotoja kultūrai Vita Urbonienė.

Per šešerius metus su Kretingos bardais kartu dainavo Virgis Stakėnas, Gediminas ir Ainius Storpirščiai, Andrius Kulikauskas, Darius Žvirblis, Kazimieras Likša, Domantas Razauskas, klaipėdietis Linas Švirinas.

2013-aisiais metais Kretingos mieste rajono Kultūros centro iniciatyva pradėtas organizuoti dainuojamosios poezijos vakaras ,,Baltas paukštis“ įgijo savas unikalias tradicijas ir prigijo kretingiškių širdyse. Paklausyti bardų atliekamos muzikos atvykstama iš visos Vakarų Lietuvos: Palangos, Gargždų, Klaipėdos, Šilutės.

Bardų muzikos vakare taip pat koncertuosKretingos rajono kūrėjai-menininkai, kurie klausytojams pristatys naujausią savo kūrybą. Kretingiškiai ne tik dainuos, bet ir gros fleita, violončele, klavišiniais instrumentais, perkusija, bus ir šeimyninių Kretingos miesto duetų.

Vakaro muzikinę programą papuoš Klaipėdos lėlių teatro įkūrėjas, muzikantas ir dainininkas Vytautas Kairys su žmona Justina, išskirtinio balso tembru kretingiškius žavės šilutiškė Žydrė Adomaitienė.

Kad vakaras būtų dar jaukesnis ir šiltesnis organizatoriai ragina atvykstančiuosius nepamiršti paklotų, šiltų skraisčių, pagalvėlių, kurios padės patogiai įsitaisyti ant pievos ir mėgautis nuostabios muzikos garsais. Sušilti padės kava ir arbata.

Dainuojamosios poezijos ir bardų muzikos koncertas ,,Baltas paukštis“ vyks birželio 7 d. 19 val. Kretingoje, prie Vaidilos skulptūros (J. Pabrėžos g. 1, Kretinga).

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder