Iš parduotuvių šluoja ne tik kastuvus, bet ir druską

Iš parduotuvių šluoja ne tik kastuvus, bet ir druską

Iškritęs sniegas Lietuvoje tradiciškai pakoregavo paklausiausių prekių penketuką. Ko gero, visas pirmas pozicijas vėl užima sniego kastuvai, taip pat neatsilieka ir žiemos sporto prekės bei kūną šildantys mezginiai. O kai kurie prekybos centrai dar gruodį pastebėjo, kad druskos pardavimas šoktelėjo net 60 procentų.

"Iš tiesų pardavimui labai didelę įtaką turi oro sąlygos. Žiemos pramogų mėgėjai daugiausia renkasi čiuožynes, kainuojančias vos kelis litus. Kiek mažiau, tačiau taip pat intensyviai šiuo metu, o ypač savaitgalį, perkamos patvarios rogutės vaikams. Suaugusieji renkasi slides, šiuo metu ir jų pardavimas gerokai išaugo", - pasakojo "Maxima LT" atstovė ryšiams su visuomene Olga Malaškevičienė.

Pasak jos, akivaizdu, kad Lietuvos gyventojai ne tik džiaugiasi žiemos pramogomis, bet aktyviai kovoja su gausiai iškritusiu sniegu - kastuvai yra itin paklausi prekė visos Lietuvos kampeliuose.

Tą patį patvirtino ir prekybos centrų "Iki" atstovas Valdas Lopeta bei "Norfa" atstovas Darius Ryliškis.

"Čiuožynių gruodį pardavėme 6,5 karto daugiau nei pernai, sniego kastuvų - 3 kartus daugiau nei tuo pačiu laikotarpiu pernai. Kastuvų pardavimas dėl gausiai iškritusio sniego vieną savaitgalį šoktelėjo net keliasdešimt kartų. O druskos pardavimas gruodį išaugo apie 60 procentų, palyginti su praėjusiais metais", - tendencijas vardijo V. Lopeta.

"Praėjusių metų gruodį sniego buvo mažiau, todėl ir žieminių prekių prekyba buvo kur kas vangesnė. Dabar šluoja viską, kas susiję su sniego valymu bei pramogomis lauke, taip pat - žiemines prekes automobiliams. Skaičiuojame, kad žiemos prekių pardavimas šoktelėjo net kelis kartus", - komentavo "Norfos" atstovas.

Pasak "Maxima LT" atstovės, žiemą prie perkamiausių prekių galima priskirti ir juodąją arbatą, imbierą, citriną bei medų, šių produktų pardavimas kasmet auga atšalus orams.

"Iki" atstovas pastebėjo, kad šią žiemą ypač perkamos tekstilės prekės. Pirštinių, kepurių, šalikų pardavimas lapkričio, gruodžio mėnesiais, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu užpernai, išaugo apie 20 proc.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder