Iš vėjo energetikos plėtros pamaryje nubyrės ir Šilutei

Iš vėjo energetikos plėtros pamaryje nubyrės ir Šilutei

Šilutės rajono savivaldybė pasirašė paramos sutartis su vėjo energetiką rajone plėtojančiomis bendrovėmis "Iverneta", "Naujoji energija" ir "Šilutės vėjo projektai", pagal kurias į specialų paramos fondą bus pervedama 1,1 lito už kiekvieną vėjo jėgainių parkuose pagamintą ir parduotą elektros energijos megavatvalandę (MWh).

Iš šio fondo bus finansuojami Šilutės rajono bendruomenių, taip pat socialiniai ir aplinkosauginiai projektai. Fondo lėšas skirstys paramos davėjų, savivaldybės ir vietos bendruomenių atstovai.

Nuo 2010 metų spalio Mockių kaime (Kintų sen.) veikiančiame vėjo elektrinių parke per metus planuojama pagaminti 38 gigavatvalandes (GWh) elektros energijos. Visą ją pardavusi skirstomiesiems tinklams bendrovė “Iverneta” pervestų į paramos fondą per 40 tūkst. litų.

Tačiau tai tik pradžia. Mat pastaruoju metu Čiūteliuose, netoli to paties Mockių kaimo, statomas triskart didesnis vėjo jėgainių parkas, kuriame per metus planuojama prisukti 2,5 karto daugiau elektros energijos – 100 GWh. Naujų vėjo elektrinių parkų projektuojama ir aplink Šilutę.

Manoma, kad įdarbinusios visas statomas ir planuojamas statyti vėjo elektrines, paramos sutartis pasirašiusios įmonės į fondą turėtų pervesti iki 1 mln. litų per metus.

"Šilutės ETA žinios"

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder