Istorikai apie krašto prijungimą diskutavo su miestiečiais

Istorikai apie krašto prijungimą diskutavo su miestiečiais

Trečiadienį Girulių bibliotekoje surengtas atviras forumas visuomenei "Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos 90-metis".

Renginio metu klaipėdiečiai turėjo galimybę stebėti inscenizuotą 1923 metų sargybos pasikeitimo ceremoniją, kurią imitavo karo istorijos renginių klubas "Grenadierius", buvo eksponuojama to meto prancūzų ir lietuvių kariuomenių amunicija ir ginkluotė, visi norintys galėjo nusifotografuoti ir pabendrauti su "sukilimo dalyviais."

Forume dalyvavo istorikai Vygantas Vareikis, Silva Pocytė, Vasilijus Safronovas ir kiti politikos bei visuomenės veikėjai - jie su miestiečiais diskutavo įvairiomis svarbiomis Klaipėdos krašto istorinėmis temomis bei šių dienų aktualijomis.

Anot organizatorės Birutės Skaisgirienės, šio renginio tikslas yra paminėti Klaipėdos krašto susijungimo su Lietuva 90-metį, be to, priminta, kad 2013 metai yra paskelbti Klaipėdos krašto metais. Forumu taip pat pradėtas vasaros kultūrinių renginių ciklas "Pėdink į Girulius 2013".

"Tai yra pirmasis ir gana svarus renginys, kuriuo tikimės pritraukti gyventojų dėmesį ir pakviesti į kitus mūsų organizuojamus renginius",- sakė B. Skaisgirienė.

Minėjime dalyvavo ir neformalios Klaipėdos menininkų grupės "Gyvas piešimas" nariai, kurie piešiniuose įamžino renginio dalyvius ir svečius. Šie kūriniai bus eksponuojami Girulių bibliotekos parodų galerijoje.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder