Išvalytame tvenkinyje jau tyvuliuoja vanduo

Išvalytame tvenkinyje jau tyvuliuoja vanduo

Jau baigti pirmieji tvenkinių "Draugystės" parke valymo darbai, jie bus tęsiami kitais metais. Tuo tarpu miesto šiaurėje esančio Mumlaukio ežero valymo teks palaukti.

Apie 230 tūkst. litų kainavęs pirmojo parko tvenkinio, esančio arčiausiai Statybininkų prospekto, valymas jau baigtas, iš dugno surinktas dumblas. Šiuo metu jame jau pilna vandens - jis buvo išpumpuotas iš greta esančio telkinio, kuriame vyksta analogiški darbai.

"Antrąjį žadėjome valyti tik pavasarį, tačiau dėl palankios žiemos pradėjome ir užbaigsime anksčiau, jeigu leis sąlygos, iš karto bus valomas ir trečiasis tvenkinys. Po žiemos tvarkysime kraštovaizdį - ant kranto esantis dumblas geras, jis bus užpiltas atvežtomis žemėmis", - sakė savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė.

Likusių dviejų tvenkinių dugnų valymas kainuos apie 300 tūkst. litų.

Beje, spalį pradėjus valyti pirmąjį telkinį, čia rasta galybė įvairių sprogmenų.

Tikimasi, kad pavasarį bus pradėtas valyti ir šalia Liepojos gatvės esantis Mumlaukio ežeras, nors šiuo metu net nepaskelbtas konkursas įmonei, kuri atliks darbus, parinkti.

Rangovas jau buvo parinktas pernai, tačiau tuomet paaiškėjo, jog konkursą laimėjusi bendrovė neatitiko visų reikalavimų ir buvo pašalinta, jos vietą užėmė kita. Tačiau tokiam sprendimui nepritarė Europos Sąjungos fondų lėšas skirstanti Aplinkos projektų valdymo agentūra - jai neįtiko tai, kad pašalinta bendrovė darbus siūlė atlikti už 900 tūkst., o pasirinktoji - už 1,1 mln. litų.

Susidarius ginčytinai situacijai konkursą nutarta rengti iš naujo.

"Žadėta, kad ežeras bus išvalytas 2013 metais, tačiau terminai šiek tiek užsitęs. Agentūra su tuo sutinka", - teigė I. Šakalienė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder