Jakiškiams - gera transportininkų žinia

Jakiškiams - gera transportininkų žinia

Dviejų Klaipėdos moksleivių dėka Jakų gyventojai jau artimiausiu metu į uostamiestį galės atvažiuoti žymiai greičiau nei iki šiol - numatoma sukurti naują 21A maršrutą, kuriuo autobusai važiuos darbo dienomis.

Pasak VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas" (KKT) direktoriaus Gintaro Neniškio, uostamiesčio savivaldybė buvo sulaukusi skundo, kad netoli Jakų žiedo, bet dar miesto teritorijoje, gyvena šeima su dviem vaikais, kurie dėl susisiekimo problemų negali normaliai lankyti mokyklos. Aiškinantis, kaip galima išspręsti šią problemą, buvo nutarta ne siųsti čia geltonąjį mokyklinį autobusiuką, o 21 maršruto sąskaita sukurti dar vieną - 21A maršrutą.

"Ik iki šiol 21 autobusiukas, grįždamas iš Jakų važiuodavo pro Sudmantus, prekybos centrą "Ermitažas", Liepų, Joniškės, Mokyklos gatvėmis ir Šilutės plentu bei Kauno gatve grįždavo iki Arenos stotelės. Naujasis 21A maršrutas nuo 21-ojo skirsis tuo, kad iš Jakų jau drieksis per Jakų žiedą ir Tilžės gatvę, iš kurios jau įveikęs Sendvario žiedą važiuos kaip ir 21-asis. Manome, kad 21A turėtų būti labai patrauklus jakiškiams, nes leis jiems greičiau nukakti iki Klaipėdos", - pasakojo KKT vadovas.

Anot jo, 21A pradės važinėti iškart po to, kai valstybinė įmonė "Klaipėdos regiono keliai" Tilžės gatvėje, ties įvažiavimo keliu į 111 namo valdą, pažvyruos įvažą, reikalingą autobusiukui sustoti bei pastatys stotelės ženklą.

"Netolimoje perspektyvoje dar turėtų atsirasti ir stotelė ties Tilžės turgumi", - sakė G. Neniškis.

Planuojama, kad 21A autobusiukas kursuos 8 kartus per dieną. Atitinkamai sumažės 21-ojo maršruto reisų skaičius, kurių dabar darbo dienomis yra 30. Tačiau sudmantiškiams dėl to susisiekimo sąlygos esą neturėtų itin pablogėti, nes ir 21A užsuks į vieną iš Sudmantų stotelių.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder