Jaunieji Klaipėdos ugniagesiai gelbėtojai triumfavo Vokietijoje

Jaunieji Klaipėdos ugniagesiai gelbėtojai triumfavo Vokietijoje

Vokietijos Rabke miestelyje vykusioje tarptautinėje ugniagesių gelbėtojų stovykloje Lietuvos komanda, kurios pagrindą sudarė jaunieji klaipėdiečiai, iš šešių rungčių keturiose buvo pirma.

Kęstučio Juknos ir Edvino Petriko auklėtiniams niekas neprilygo tinklinio, vandens rungčių ir meninės rungties varžybose. Komanda taip pat išlaikė jaunųjų ugniagesių gelbėtojų normatyvus, o devyni iš dvylikos dalyvių buvo apdovanoti aukščiausiais Vokietijoje jaunųjų ugniagesių gelbėtojų ženkliukais.

Tai - Edvinas Razutis, Vilius Stankūnas, Ignas Žebrauskas, Dovydas Kazlauskas, Aleksandras Martinovičius, Aurimas Simonaitis, Benas Malakauskas, Tomas Banevičius ir Evelina Žekonytė.

Stovykloje taip pat dalyvavo Akvilė Kondrotaitė, Gabrielė Juknaitė ir Augustė Jonikaitė.

Tarptautinėje stovykloje dalyvavo komandos iš Lietuvos, Prancūzijos, Vokietijos, Nyderlandų, Belgijos ir Lenkijos. Lietuvos komandą sudarė dvylika dalyvių, 13-18 metų amžiaus. Pagrindinis stovyklos tikslas - suburti įvairių šalių jaunuosius ugniagesius gelbėtojus, dalytis patirtimi apie jų mokymą ir ugdymą, užmegzti ir palaikyti tarptautinius santykius bei keistis informacija apie priešgaisrinių gelbėjimo tarnybų struktūrą įvairiose šalyse.

Puikaus pasirodymo dėka lietuviai sulaukė kvietimo į 2011 metais Nyderlanduose ir 2012 metais Vokietijoje vyksiančias tarptautines ugniagesių gelbėtojų stovyklas.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder