Klaipėda mero vizijose - geopolitinis centras

Klaipėda mero vizijose - geopolitinis centras

"Labai tikiu, kad prestižinė "Volvo Ocean race" regata 2014-aisias finišuos Klaipėdoje", - vylėsi Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas, apžvelgdamas praėjusios savaitės įvykius.

Mero teigimu, tokios sėkmės tikėtis leidžia vien tai, kad Klaipėdos jau yra atrinkta, kaip ir dar 33 pasaulio uostamiesčiai, į pretendentų priimti regatą sąrašą. "Kitą savaitę įvyks vaizdo konferencija su regatos organizacinio komiteto nariais ir mes aptarsime visas smulkias detales. Būtų labai smagu, kad Klaipėdos pirmą kartą priimdama šią regatą, būtų ir paskutinis uostamiestis, kuriame finišuotų aplink pasaulį plaukusios jachtos", - lūkesčiais dalijosi V. Grubliauskas.

Galutinis sprendimas, ar Klaipėda bus pasirinkta, bus priimtas šių metų gruodį.

V. Grubliauskas prisipažino pateikęs informaciją ir šalies vadovams. "Tačiau sulaukiau labai diplomatinio atsakymo, kad tiek Vyriausybė, tiek prezidentė palaiko idėją, tačiau galimybes prisidėti prie šio renginio organizavimo vertina labai rezervuotai. Tačiau ši prestižinė regata būtų ne tik Klaipėdos, bet ir visos šalies, viso regiono įvertinimas. Todėl šiuo požiūriu dvejonės nesuprantamos, mat regatą priėmusių šalių patirtis rodo, kad nauda miesto ir šalies, kurioje ji svečiuojasi, ekonomikai yra žymiai didesnė, nei reikalingos investicijos.", - sakė savivaldybės meras. m

Pasaulinė regata "Volvo Ocean Race" vyksta kas dvejus metus. Jos metu geriausi pasaulio buriuotojai nuo rudens iki vasaros lenktyniauja aplink pasaulį užsukdami į maždaug dešimtį uostų, kuriuose užtrunka apie savaitę. Per tą laiką jame įrengiamas lenktynių kaimelis su įvairiomis pramogomis ir komandų techninio aptarnavimo zona. Šiuo metu vykstančios regatos uostais yra dešimt miestų, tarp jų - Majamis (JAV), Abu Dabis (JAE), Lisabona (Portugalija) ir Alikantė (Ispanija) ir kiti. Tam, kad varžybos užsuktų į Klaipėdą, mūsų uostamiesčiui reikia konkuruoti su Švedijos, Danijos ir Olandijos uostais.

V. Grubliauskas akcentavo ir devynių JAV senatorių patarėjų vizitui pajūryje. "Šie pareigūnai formuoja savo senatorių požiūrį, todėl svarbu, kokį įspūdį jiems paliko mūsų kraštas. Jie viešėjo ir Vilniuje, ir Kaune. Pajūryje jie aplankė Klaipėdą, Palangą ir Neringą. Manau, kad tie žmonės atrado Klaipėdą taip, kaip kažkada europiečiai atrado Ameriką. Tik jie stebėjosi santūriu naktiniu gyvenimu. Amerikiečiams buvo nesuprantama, kad antrą valandą po vidurnakčio vidury savaitės mieste jau visi miega", - JAV pareigūnų pastebėjimais dalijosi V. Grubliauskas.

Senatorių patarėjai domėjosi ir uostu. Ypač nekarinių NATO krovinių konteineriuose tranzitu iš Afganistano. Ši sritis Klaipėdai gali suteikti ir geopolitinio centro vaidmenį, pastebėjo V. Grubliauskas.

Klaipėdos meras taip pat pasigyrė dalyvausiąs šį sekmadienį Vilniuje vyksiančiame vaikų dainų konkurso "Dainų dainelė" laureatų koncerte, kuriame jis trimitu akompanuos Vytauto Didžiojo gimnazijos vaikinų trio. "Smagu, kad tiek daug klaipėdiečių tapo konkurso laureatais. Man didelė garbė su jais dalyvauti šiame koncerte. Beje, mes bendrai repeticijai su vaikinais turėsime tik pusvalandį laiko, bet tikiuosi pasistengti, kad nesugadinčiau jų pasirodymo", - šmaikštavo. V. Grubliauskas, pridūręs, kad nepaisant politinės ir administracinės veiklos menas ir kultūra tebelieka didžiąja jo meile.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder