Klaipėda tapo geidžiama partnere užsieniečiams

Klaipėda tapo geidžiama partnere užsieniečiams

Uostamiesčio politikai trina rankomis, kad pastaruoju metu mūsų miestas ėmė populiarėti tarptautinėje erdvėje, nes vis daugiau sulaukiama siūlymų bendradarbiauti.

Visgi lazda turi du galus: vakar Tarybos Kolegija įpareigojo valdininkus parengti tvarką, pagal kurią būtų nustatomi prioritetai, su kuo ir kokiu pagrindu draugauti.

Savivaldybės administracijos Tarptautinių ryšių, verslo plėtros ir turizmo skyriaus vedėja Dalia Pleskovienė informavo, kad neseniai gauti pasiūlymai bendradarbiauti iš trijų miestų.

Vienas jų - Ukrainoje prie Juodosios jūros esantis Sevastopolis. Jo atstovai jau lankėsi Klaipėdoje liepą. Svečiams buvo organizuoti susitikimai Klaipėdos Laisvosios ekonominės zonos (LEZ) bendrovėje bei Valstybinio jūrų uosto direkcijoje.

Vėliau buvo gautas raštas su pasiūlymu pasirašyti tarp abiejų miestų ilgalaikės partnerystės sutartį.

Norima vystyti bendradarbiavimą pramonės, žemės ūkio, transporto, prekybos, investicijų, tarptautinių ryšių ir kt. srityse.

Neoficialaus rašto sulaukta net ir iš antrojo pagal dydį Egipto miesto Aleksandrijos. Iniciatyvą parodė vienas jachtos "Gold of Lihuania" įgulos narys, kuris susitiko su Aleksandrijos provincijos valdytoju, papasakojo apie Klaipėdą, šis mūsų miestu labai susidomėjo ir pasiūlė bendradarbiauti. Tarpininko vaidmens ėmėsi mūsų valstybės garbės konsulas Egipte.

Ši partnerystė naudinga būtų pirmiausiai Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijai, kuri pranešė, kad jau pasiruošusi priimti prekybos, pramonės sričių atstovų delegaciją. Aleksandrija - 3,8 mln. gyventojų turintis uostas, valdantis visus kelius pro Sueco kanalą, eksportą bei importą iš Kinijos ir Indijos.

Viena Italijoje studijuojanti ir gyvenanti pilietė raštu pasiūlė bendradarbiauti ir su šalia Adrijos jūros įsikūrusiu Perso miestu.

"Jau dabar yra 18 bendradarbiavimo sutarčių tarp įvairių miestų ir Klaipėdos, tad mums reikia jas visas peržiūrėti, įvertinti, kaip vyksta procesai, gal kai kurias sutartis nutraukti. Taip pat nustatyti aiškią tvarką, su kuo ir kodėl norime bendradarbiauti, kokie yra kriterijai", - teigė uostamiesčio meras Rimantas Taraškevičius.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder