Klaipėdiečiai kviečiami išvalyti miesto upę

Klaipėdiečiai kviečiami išvalyti miesto upę

Asociacija "Mano miestas Klaipėda" ir Rotary klubas "Concordia 1826" inicijuoja akciją, ekologinį–edukacinį projektą "Švari Dangė".

Rugpjūčio 6 dieną Žvejų g. 8 12 valandą kviečiami rinktis visi Klaipėdą mylintys, puoselėjantys žmonės ir visuomeninės organizacijos.  Projektu siekiama parodyti skatinamąjį pavyzdį visuomenei ir išvalyti Danės upės vandens paviršių bei pakrantes nuo nepageidaujamų civilizacijos padarinių.

"Kviečiame visus prisijungti ne dėl to, kad stigtų rankų ar lėšų sutvarkyti mūsų miesto upę, kviečiame, todėl kad atkreiptume visų dėmesį į tai, kas tyčia ar netyčia "atsiranda" upėje (stiklas, plastikas, guma ...) kviečiame todėl, kad suvoktume, jog vandenį teršia ne vandens gyventojai, o mes, gyvenantys ant kranto!" - sakoma pranešime.

Prie akcijos prisijungs UAB "Specialus Autotransportas" ir Klaipėdos atliekų tvarkymo centras. Žadama išvežti visas surinktas ir vietoje surūšiuotas atliekas. Organizatoriai  už pagalbą dėkoja sportinės žūklės klubui "Kurėnas" - už "fantastiškus laivukus ir šauniąją įgulą", kurie padės surinkti atliekas nuo upės vandens paviršiaus.

Po švenčių tarnybos išvalo miestą, tačiau derėtų nepamiršti ir vienintelės Klaipėdos miesto upės, kuri taip pat turi būti švari.

Tai pirmasis, galbūt tradiciniu tapsiantis, ekologinis–edukacinis renginys gimtąjam miestui.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder