Klaipėdos paplūdimiuose pasigedo dušų

Klaipėdos paplūdimiuose pasigedo dušų

Trečiadienį Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto nariai surengė išvažiuojamąjį posėdį uostamiesčio paplūdimiuose. Didžiausias dėmesys skirtas čia įrengtoms lauko kavinėms. Tikrinta, ar šios yra įsirengusios visas reikalingas infrastruktūros detales. Paaiškėjo, kad paplūdimiuose labiausiai trūksta dušų.

Komiteto pirmininkas Audrius Vaišvila teigė bendra pliažų būkle esąs patenkintas - patys paplūdimiai, jo nuomone, pagal išgales ir finansus aptvarkyti, inventorius daug kur suremontuotas, perdažytas. Pirmininkas teigė esąs patenkintas ir prekybos taškais bei lauko kavinėmis - šios šiemet gerokai modernesnės, patogiau įrengtos. Vienintelis minusas - nė viena neįrengė tinkamų dušų. Pastaruosius įrengti reikalavo su savivaldybe pasirašyta sutartis.

Kai kuriose kavinės dušų užuomazgų iš viso nebuvo, tačiau atsirado ir tokių, kurios teigė dušus turinčios. Minėti dušai - tai lengvos metalinės konstrukcijos be jokios uždangos ir nešiojama dušo galvutė. Vanduo šiuose dušuose - iš plastikinių talpų, mat vandentiekio pliažuose beveik nėra. Vienos iš kavinių darbuotoja teigė, jog maudynės tokiame duše klientui atsieitų 10 litų. Už tokią sumą jis duše galėtų išnaudoti 20 l vandens talpą. Tiesa, norinčiųjų pasinaudoti šia paslauga iki šiol nepasitaikė ir, pačios darbuotojos nuomone, vargu ar atsiras.

Komiteto nariai buvo nusivylę tokiais dušais, mat tikėjosi, jog pastarieji bus stacionarūs, patogiai įrengti, gražaus dizaino ir visiems viešai prieinami, tačiau pripažino, jog negalima visos kaltės versti verslininkams, mat tuo turėtų pasirūpinti savivaldybė.

Kita kavinių įrengta infrastruktūra - tualetais, vaikų žaidimų aikštelėmis, daiktų saugojimo vietomis ir kt. komiteto nariai buvo patenkinti. "Viskas įvykdyta 90-95 proc., bet dėl dušų kovosime. Kas juos įrengs - parodys laikas", - reziumavo A. Vaišvila.

VE.lt skaitytojo video apie netinkamą paplūdimių priežiūrą:

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder