Konfliktams su administratoriais galo nematyti

Konfliktams su administratoriais galo nematyti

Į redakciją nuolat pilasi daugiabučių gyventojų nepasitenkinimo kupini skundai. Miestiečius pykdo jų namus administruojančių bendrovių ar namų bendrijų pirmininkų veikla. Dažniausiai skundžiamasi, kad šie neatsižvelgia į gyventojų interesus.

Šįkart į redakciją kreipėsi Lietuvininkų aikštės 4 namo gyventojas (vardas ir pavardė redakcijai žinomi), nurodydamas, jog jų namą administruojanti UAB "Danės būstas" esą suklastojo gyventojų susirinkimo protokolą, kad galėtų pradėti stogo remontą.

Kaltina klastojus parašus

Vyriškis prisiminė, kad šių metų sausį vykusiame susirinkime dalyvavo apie 10 gyventojų, nors name yra 32 butai.

"Buvo aptarti eiliniai klausimai, administravimo vadybininkas Gražvydas Kasmauskis supažindino gyventojus su namo stogo būkle. Gyventojų buvo paprašyta įrašyti savo vardą, pavardę, telefono numerį bei pasirašyti dėl dalyvavimo susirinkime. Spalio pradžioje vienoje iš keturių namo laiptinių atsirado skelbimas, kad lapkritį vyks stogo remontas", - pasakojo vyras.

Pokalbininko teigimu, susirinkime nebuvo sprendžiamas stogo remonto klausimas, o paprašius administratorių paaiškinti, kodėl be gyventojų pritarimo buvo priimtas sprendimas dėl remonto, gautas atsakymas, esą patys gyventojai tam pritarė.

Vyrą supykdė ir tai, kad administratorių atsiųstame gyventojų susirinkimo sąraše jau nurodytos 22 pavardės. Jis tvirtina, neva įmonės "Mano būstas" darbuotojai savavališkai papildė susirinkimo dalyvių sąrašą jame nedalyvavusių asmenų parašais ir sufabrikavo protokolą.

Dirba sąžiningai?

"Danės būsto" direktorius Virginijus Dobrovolskas neslėpė, kad tai jau ne pirmas kartas, kai bendrovė kaltinama parašų klastojimu.

"Su Herkaus Manto gatvės 46 namo gyventojais buvo analogiška situacija, nuėjom iki teismo, teismas nusprendė, kad jokio klastojimo nebuvo, - sakė jis. - Skundžiasi tie, pas kuriuos bute vanduo nebėga, kurie nebūna susirinkimuose, o paskui triukšmą kelia. Yra grupė žmonių, kurie nenori naujo stogo, nes remontas brangus."

Bendrovės direktorius teigė, jog apie būsimą stogo remontą gyventojai buvo informuojami, surengta jų apklausa, gauti leidimai darbui. Įgalioti asmenys esą nuėjo pas susirinkime nebuvusiuosius, juos informavo, apie ką buvo kalbama, ir klausė, ar jie tam pritars, tuomet norintieji ir pasirašė.

"Be gyventojų sutikimo to nebūtume galėję padaryti", - tikino V. Dobrovolskas.

Jis sakė, kad Lietuvininkų a. 4 namo stogas prakiuręs, suaižėjusios čerpės, o medinės konstrukcijos įlinkusios.

Gyventojai nori aiškumo

Neseniai vėl sukviestas susirinkimas. Į redakciją kreipęsis vyras tikino, kad gyventojai nori aiškumo - esą galbūt administratoriai ir nori sutvarkyti seną stogą, tačiau rūpintis jo remontu reikėtų kartu su gyventojais.

"Dėl tokio slapto veikimo mums kyla daug įtarimų. Negalima taip naudotis žmonių pasitikėjimu ir parašais, už tokius dalykus ir į teismus paduoda", - emocingai dėstė vyras.

Jis sakė, kad gyventojai pareikalavo namą administruojančios bendrovės atstovo iki lapkričio 8 d. pateikti informaciją apie skelbtą konkursą, darbų sąmatas ir kitus dokumentus.

V. Dobrovolskas informavo, kad skelbtą konkursą laimėjo bendrovė PMG, pasiūliusi darbus atlikti už 250 tūkst. litų, tačiau sutarties pasirašymas, tikėtina, bus atidėtas, kad gyventojai galėtų ramiai nuspręsti, kaip jie nori tvarkyti savo namo stogą.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder