Konteinerių prie Mumlaukio ežero nebebus

Konteinerių prie Mumlaukio ežero nebebus

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos sprendimu šią savaitę prie Mumlaukio ežero esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje Liepojos gatvėje nebeliks komunalinių atliekų konteinerių.

"Nors ši vieta yra lankoma klaipėdiečių, esame priversti nuimti konteinerius, nes atliekų metimas šioje vietoje tapo piktybiškas", - sakė Liudvikas Dūda, Klaipėdos miesto savivaldybės ūkio departamento direktorius.

Pasak departamento vadovo, iš pradžių šioje aikštelėje buvo pastatytas vienas mažos talpos konteineris. Jis nuolat buvo perpildomas, tad pastatytas didysis komunalinių atliekų konteineris, vėliau – antras, o dabar ten stovi net penki didieji konteineriai, tačiau ir į juos nebetelpa įvairios atliekos.

"Tai yra dirbtinė pikžaizdė – šiukšlynas šalia vienos iš pagrindinių miesto gatvių. Atliekų vežėjai nuolat skundžiasi, kad konteineriuose pilna statybinių atliekų, padangų, senų baldų. Kiek pastebėta, atliekas iškrauna pro šalį mašinomis važiuojantys asmenys", - teigė Rasa Povilanskienė, Aplinkos kokybės skyriaus vedėja.

Anot savivaldybės atstovės, akivaizdu, kad tai tikrai ne šio kvartalo gyventojų sukelta betvarkė. Šioje Liepojos gatvės vietoje stovi privatūs namai, kurių gyventojai naudojasi individualiais konteineriais.

Spėjama, kad čia atliekomis atsikrato iš Klaipėdos rajono gyvenviečių į uostamiestį vykstantys gyventojai. Nes Klaipėdos rajone dar nėra įvesta rinkliava už atliekų surinkimą ir šios savivaldybės gyventojai gali išvengti mokesčio už paslaugą atliekas išmesdami Klaipėdos mieste.

"Panaši situacija buvo Kalotės gyvenvietėje, kur yra galutinė maršrutinių autobusų stotelė. Kol ten stovėjo konteineris, jis nuolat būdavo perpildytas. Kai konteinerį nuėmėme – problemos nebeliko", - sprendimo motyvus aiškino L. Dūda.

Nuėmus konteinerius aikštelėje bus pastatytas įspėjamasis stendas, kad atliekas čia palikti draudžiama, o teritorija stebima ir kontroliuojama. Už neleistinoje vietoje paliekamas atliekas galima skirti iki 2000 litų baudą.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder